Cauta

2010, primele stiri

Bugete de austeritate, proiecte anulate sau nesigure, multe explictii privitoare la sacrificiile necesare institutiilor culturale pentru a depasi criza – iata la o prima vedere cam ce ne „ofera” programul evenimentelor artistice pentru 2010. Lasind deoparte spectacolul indoielnic al politicii si pe cel de-a dreptul lamentabil al showbizului autohton, cred ca e potrivit sa incepem impreuna anul trecind in revista citeva dintre adevaratele evenimente ce i-au fost rezervate. Acelea de care ne vom aminti cu placere: am fost, am vazut, am trait clipe de autentica incintare.
La Muzeul National de Arta puteti vizita expozitiile de proiecte de arhitectura semnate de Ion Mincu (pina in 31 ianuarie), de gravura japoneza de secol XIX (pina la sfirsitul lui martie) si pe cea dedicata creatiei lui Theodor Pallady (pina in a doua jumatate a anului). In cursul acestei saptamini, MNAR va invita intr-o incursiune in lumea modei: „Noduri italiene. Cravata – evolutie, limbaj si stil” este un eveniment ce nu trebuie ratat de nici unul dintre pasionatii de istoria designului vestimentar. Nu uitati sa aruncati o privire si asupra calendarului expozitional al Muzeului National de Arta Contemporana, care in luna in curs va propune sa intrati in universul lui Szabolcs KissPál, ale carui lucrari au fost reunite sub numele „One by 1”.
AC/DC, Elton John si Eric Clapton par cele mai asteptate concerte, precedate fiind de cel oferit de Duke Ellington Orchestra la Sala Palatului in aprilie. Pentru ianuarie, propunerile Filarmonicii George Enescu inseamna Beethoven, Brahms, Rahmaninov, Wagner si Liszt si aduce in atentia melomanilor dirijori precum Gianluca Marciano, Theo Wolters si Tobias Gossmann.
Iar daca veti ajunge in New York pina in data de 25 aprilie, va recomand sa vizitati prima expozitie arheologica româneasca din Statele Unite, „The Lost World of Old Europe” (la Institute for the Study of Ancient World), cea care l-a dus pe celebrul Ginditor pe Coasta de Est a Americii.
Nu uitati nici de programul teatrelor, de premierele cinematografice si de aparitiile editoriale. Cu alte cuvinte faceti acel efort creativ prin care, peste ani, sa va amintiti de 2010 si altfel decit de un an al crizei economice si al privatiunilor din viata de zi cu zi.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version