Cauta

La ce e bun uleiul de oregano?

Oregano este un condiment nelipsit din bucataria italieneasca. Gustul sau amarui, usor intepator, ofera mincarii o aroma deosebita.

Uleiul volatil de oregano insa, se extrage direct din planta si are drept componente active carvacrol si timol, substante cu proprietati antioxidante. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca extractul natural are puternice proprietati dezinfectante si elimina microbii din organism. Poate fi achizitionat fie sub forma lichida, fie capsule, si trebuie sa aiba o concentratie de 70% de carvacrol. In antichitate, grecii au folosit uleiul volatil ca dezinfectant si antiinflamator. Studiile ulterioare au aratat ca produsul este benefic pentru tratarea infectiilor pielii, aparatului digestiv, imbunatateste respiratia si flexibilitatea musculara. Poate fi aplicat direct pe rana sau portiunea de piele iritata, dupa ce s-a diluat cu ulei volatil de nuca de cocos. Pentru problemele digestive, poti adauga in cana de lapte, sau in sucul natural, citeva picaturi din uleiul volatil de oregano. Actioneaza rapid si indeparteaza iritatiile stomacale si infectiile daunatoare. Pentru tratarea problemelor respiratorii, fa o cura cu suc natural in care ai adaugat trei picaturi de ulei volatil si consuma bautura dimineata. Imbunatatirile se pot vedea inca din prima zi, dar pentru o vindecare completa continua cura ta pina la cinci zile. Specialistii avertizeaza insa, ca excesele pot dauna sanatatii. Astfel, o cantitate mare de ulei volatil de oregano incetineste capacitatea organismului de a absorbi fierul. Tocmai de aceea, in timpul tratamentului naturist, incearca sa introduci in dieta ta mesele de spanac, ficat fiert si consuma banane dupa masa. Femeilor insarcinate nu le este recomandat produsul, pentru ca ele au nevoie de fier pentru ca fatul sa se dezvolte corespunzator. Pentru a nu avea neplaceri, consulta medicul tau inainte de a urma aceasta dieta. l

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version