Cauta

World Chocolate Master 2009

In cadrul festivalul Salon du Chocolat care s-a desfasurat recent la Paris, a avut loc si editia finala a competitiei World Chocolate Masters in cadrul careia se intrec cistigatorii editiilor nationale desfasurate in 20 de tari. Impartiti in doua echipe, cei 20 de maestri ciocolatieri au avut la dispozitie cite 11 ore si jumatate in care au trebuit sa realizeze, respectind tema centrala Haute Couture: o sculptura din ciocolata, doua praline, un produs de patiserie cu ciocolata, un desert gastronomic cu ciocolata si, in premiera la aceasta editie, o palarie haute couture decorata cu ciocolata. Juriul, compus din 22 de renumiti maestri ciocolatieri a acordat titlul de World Chocolate Master 2009 lui Shigeo Hirai, sous chef al Hotelului Grand Hyatt Tokyo pentru piesa sa, Baroque Romance. Maestrul a primit, pe linga prestigiosul trofeu (creat de designerul olandez Rob Verhoeven) si un premiu in bani in valoare de 25 000 de euro. Pe locul doi s-a clasat Lionel Clement din Statele Unite, iar pe locul trei maestra din Germania Michaela Karg.

Ultimele stiri

  • Sănătatea Mentală și Deficiențele Nutriționale: Ce Lipsește Din Farfurie Ajunge În Minte
  • Strategia digitală a Chinei schimbă regulile globale
  • Dolarul poate supraviețui furtunii Trump
  • Incredibil! Echipamente IT de milioane de euro, blocate în depozitele instituțiilor publice
  • Europa preia frânele apărării Ucrainei în timp ce Rusia se duce spre Africa
  • Asociația Prosumatorilor acuză: Proiectul Ministerului Energiei pentru fotovoltaicele de pe blocuri, o ”golăneală” din care locatarii nu câștigă nimic
  • Parol d’onor dom Președinte!
  • Vine, vine sărăcia! Ne vor ajuta și băncile
  • SCIA 9 – Gala Smart City Industry Awards
  • Breaking News… în jurul lumii: Crizele și conflictele domină scena mondială
  • Exit mobile version