In cadrul festivalul Salon du Chocolat care s-a desfasurat recent la Paris, a avut loc si editia finala a competitiei World Chocolate Masters in cadrul careia se intrec cistigatorii editiilor nationale desfasurate in 20 de tari. Impartiti in doua echipe, cei 20 de maestri ciocolatieri au avut la dispozitie cite 11 ore si jumatate in care au trebuit sa realizeze, respectind tema centrala Haute Couture: o sculptura din ciocolata, doua praline, un produs de patiserie cu ciocolata, un desert gastronomic cu ciocolata si, in premiera la aceasta editie, o palarie haute couture decorata cu ciocolata. Juriul, compus din 22 de renumiti maestri ciocolatieri a acordat titlul de World Chocolate Master 2009 lui Shigeo Hirai, sous chef al Hotelului Grand Hyatt Tokyo pentru piesa sa, Baroque Romance. Maestrul a primit, pe linga prestigiosul trofeu (creat de designerul olandez Rob Verhoeven) si un premiu in bani in valoare de 25 000 de euro. Pe locul doi s-a clasat Lionel Clement din Statele Unite, iar pe locul trei maestra din Germania Michaela Karg.
Scris de Ziarul National
World Chocolate Master 2009
Ultimele știri
S-a încheiat era filantropiei bărbaților miliardari. Femeile preiau conducerea
A luat sfârșit epoca filantropiei magnaților americani, iar femeile bogate sunt acum în centrul atenției.Bill Gates și Warren Buffett au inaugurat o nouă Eră...
