Cauta

Zvon alarmant in Spania! Generalii pregatesc o LOVITURA DE STAT!

O „poveste” circula prin Spania, si anume ca generalii s-au cam lamurit incotro se indreapta Spania si sunt hotarati sa ia masuri inainte de a fi prea tarziu. Iar masurile presupun o lovitura de stat.

La 23 ianuarie, Catalonia s-a declarat „entitate suverana politic si juridic”, ceea ce a pus paie pe foc. „Patria este mai importanta decat democratia”, a spus generalul Juan Antonio Chicharro.

Fortele Armate si Constitutia

Generalul Juan Antonio Chicharro crede ca o lovitura de stat ar fi justificata

Patria, la ora actuala, are 26% din populatie fara un loc de munca, 55% fiind tineri, iar Guvernul se confrunta cu acuzatii de coruptie.  Decizia Cataloniei de a se declara „entitate suverana” este privita de militari ca un prim pas spre secesiune.  Iar ce parere au ei in aceasta privinta au spus-o la un simpozion despre Fortele Armate si Constitutie, tinut la Gran Pena, un club al militarilor rezervisti, din Madrid.  Moderator a fost Jose Antonio Fernandez  Rodera, redactor sef al publicatiei „Revista juridica militara”. Generalul Juan Antonio Chicharro, seful Marinei pana in 2010, a infierbantat audienta.

„Patriotismul e un sentiment, Constitutia doar o lege”

In primul rand, generalul n-ar fi vrut sa ia cuvantul, dar, „ofensiva Cataloniei l-a obligat sa ia atitudine”. „Exista o preocupare, o incertitudine, o teama printre Fortele Armate, de cand cu demisia generalului Jose Mena, in 2006, pentru ca a sustinut ca este necesara o interventie militara pentru a-i opri pe separatistii din Catalonia”, a spus generalul. Destul de alambicat, generalul a sugerat ca armata are justificare sa dea jos Guvernul „daca cei care trebuie sa apere Constitutia si unitatea indisolubila a tarii nu reusesc sa-si exercite acest rol”.  „Patriotismul este un sentiment, iar Constitutia doar o lege”, care, daca nici nu e respectata, „ce pot face Fortele Armate?”.  Diego Lopez Garrido, purtator de cuvant al socialistilor in Parlament, a cerut Ministerului Apararii sa ia masuri impotriva generalului care, „neglijand codul de disciplina militara, vorbeste de lovituri de stat in public”.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version