AcasăNewsZi grea pentru cei care au iubit-o: Aurelia Ion, studenta care a...

Zi grea pentru cei care au iubit-o: Aurelia Ion, studenta care a murit in accidentul aviatic din Apuseni, a fost inmormantata

Indurerati si fara sa poata, inca, accepta faptul ca nu o vor mai vedea niciodata pe Aura. Familia, colegii si prietenii au condus-o, joi, pe ultimul drum pe Aurelia Ion, studenta la Medicina care a pierit, la doar 23 de ani, in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Aurelia Ion

Sute de oameni au asistat la ceremonia funerara de joi, ziua in care parintii, fratii, dar si colegii si cei care au cunoscut-o pe Aurelia Ion si-au luat adio, pentru totdeauna, de la tanara in varsta de 23 de ani. Tanara a fost inmormantata, cu onoruri militare, pe o alee a Cimitirului Ghencea Militar. Pe ultimul drum Aura a purtat uniforma militara. Studenta a primit, postmortem, o avansare in grad. Nu a mai apucat sa se bucure de gradul de locotenent, distinctie pe care a primit-o abia dupa ce s-a intamplat nenorocirea.

Aura, cum era alintata de cei care o iubeau si o admirau pentru pasiunea pe care o avea pentru tot ceea ce inseamna medicina si ajutorarea semenilor aflati in ananghie, nu a mai putut fi salvata, cazand victima dramei aviatice din urma cu trei zile. Fata a fost ranita grav dupa ce avionul in care se aflau, ea si alte sase persoane, care plecasera din Capitala catre Oradea, pentru un zvor medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in conditii de vreme vitrega, intr-o zona muntoasa.

Citeste si:

Din pacate, in ciuda eforturilor medicului Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, care, aflat in aeronava prabusita, a incercat sa o mentina in viata pana cand au ajuns salvatorii, leziunile, dar si frigul, au dus la decesul prematur al tinerei studente la Medicina. Interventia echipelor de salvare a fost ingreunata de lipsa de coordonare, dar si de informatii contradictorii si vremea rea.

In accidentul de luni dupa-amiaza si-a pierdut viata si pilotul Adrian Iovan (55 de ani). La randul sau, acesta a supravietuit impactului cu solul, insa a murit, la catva timp dupa producerea nenorocirii, din cauza ranilor, dar si a frigului. Iovan va fi inmormantat, vineri, la Cimitirul Bellu Militar din Capitala.

Citeste si:

Sursa foto: Facebook

1.118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger