Cauta

Viitorul stapan ProTv are probleme cu legea

Presedintele companiei CEFC China Energy, grup care a semnat un acord pentru preluarea Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, este investigat pentru presupuse infractiuni economice.

Magnatul companiei CEFC China Energy grup care a semnat un acord pentru preluarea Central European Media Enterprises CME proprietarul Pro TV de la gigantul media american Time Warner este investigat pentru presupuse infractiuni economice

Autoritatile l-au retinut pe Ye Jianming inainte de sarbatoarea Anului nou chinezesc (16 februarie), dupa ce actiunile companiilor care fac parte din CEFC au inregistrat scaderi puternice la bursele din Hong Kong, Singapore si Shenzhen iar tranzactionarea unor obligatiuni a fost suspendata la Bursa de la Shanghai. “Cel mai mare mister din jurul expansiunii rapide a CEFC in ultimii este de unde vin banii. Nimeni nu poate raspunde la aceste intrebari. Cred ca acum a venit timpul sa obtinem unele clarificari”, a precizat Laban Yu, analist la Jefferies Group LLC. La doar 40 de ani, Jianming a devenit un fel de “baiat destept” al Chinei, veritabil magnat care conduce un imperiu de 42 de miliarde de dolari, bazat pe comert si concesiuni petroliere. Desi CEFC este o companie cu profil financiar,  produce petrol in Africa   si Abu Dhabi, detine sute de benzinarii in Europa si vrea sa cumpere o banca  in Cehia si Slovacia, in plus, a anuntat ca va prelua o participatie de la cel mai mare producator de petrol din Rusia, Rosneft. Grupul chinez, care a intrat in Romania cu afaceri de jocuri de noroc si farmacii, a semnat la sfartitul anului 2016 un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, fostul Rompetrol. In ceea ce priveste oferta de cumparare a pachetului majoritar al proprietarului ProTV( s-a speculat suma de 1,7 miliarde de dolari), CEFC s-a aliat cu compania ceha Penta Investments.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version