Cauta

Verificari in patru judete, intr-un caz cu 15 milioane de lei prejudiciul

Pe langa perchezitiile care se fac in Capitala si in sapte judete, intr-un dosar in care exista suspiciuni in privinta tranzactionarii unor materiale de constructie, alte verificari sunt in plina desfasurare, de aceasta data actiunea fiind coordonata de catre politistii si procurorii timiseni si avand legatura cu achizitionarea unor cantitati de zahar si ulei alimentar.

Concret, este vorba despre 20 de perchezitii, care includ adrese de pe raza a patru judete- Timis, Bihor, Dolj si Mehedinti. Din acte anunta IGPR, in vizorul politistilor specializati in combaterea criminalitatii organizate si a procurorilor DIICOT din Timis au intrat mai multe persoane despre care sunt indicii ca ar fi constituit un grup infractional, specializat in nereguli de natura fiscala, mai exact in evaziune.

Avand aceste suspiciuni, dar si in baza rezultatelor cercetarilor facute pana in prezent in dosarul de fata, politistii si procurorii timiseni au iesit pe teren – insotiti de jandarmi – pentru a face noi verificari.

Politistii mentioneaza ca au indicii cum ca liderul gruparii e un barbat in varsta de 55 de ani, administartor al unei societati comerciale. Si ca de acum aproximativ sapte ani acesta ar fi pus la cale un intreg circuit evazionist. Mai mult, oamenii legii vorbesc despre un grup infractional din care se presupune ca fac parte 20 de persoane, de la tineri de 28 de ani, cat si persoane de pana la 60 de ani, dar si despre structuri pe paliere. „Obiectul activitatilor infractionale ar fi constat in emiterea de facturi generatoare de TVA si cheltuieli deductibile, operatiuni fictive, in vederea legalizarii provenientei unor cantitati de zahar si ulei alimentar achizitionate ilicit de catre societatea administrata de liderul gruparii”, se precizeaza in comunicatul IGPR, din care mai aflam ca paguba cauzata statului in cauza de fata depaseste 15 milioane de lei.

Pe langa verificarile de teren, se vor face si audieri. In acest sens, nu mai putin de 20 de persoane ar urma sa ajunga, pe baza de mandat, la audieri la sediul DIICOT Timisoara.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version