Cauta

Vaticanul si-a facut Federatie de Atletism

Sfantul Scaun a lansat oficial federatia sa de atletism in urma unui acord cu Comitetul Olimpic italian (Coni). O federatie care va numara 60 de atleti, intre care preoti si calugarite.

Atletii lui Hristos vor participa la prima lor competitie oficiala duminica viitoare

Astfel, atletii Vaticanului ar putea in curand concura la jocurile olimpice. Potrivit declaratiilor numarului trei din Consiliul Pontifical, monseniorul Melchor Sanchez de Toca y Alameda, care este si presedintele Federatiei de atletism a Vaticanului, a concura la jocurile olimpice reprezinta ”un vis, dar nu pe termen scurt”. ”Visul pe care-l avem deseori este sa vedem drapelul Sfantului Scaun printre cele care defileaza la ceremoniile de deschidere a  jocurilor olimpice”, a adaugat Sanchez de Toca y Alameda. Intr-o prima faza, 60 de atleti ai Federatiei de Atletism a Vaticanului, compusa din preoti, calugarite, membri ai Garzilor Elvetiene si altii, ar putea incepe prin a se alinia la competitii mai mici ca anvergura, cum ar fi Jocurile Mediteraneene. Presedintele Comitetul Olimpic italian, Giovanni Malago, a felicitat initiativa Vaticanului care are deja o echipa de fotbal si una de cricket.  Acordul cu Coni va permite atletilor noii federatii sa participe la competitii nationale si internationale si sa aive acces la instalatiile medicale si la antrenori italieni. Cel mai tanar membru al echipei Sfantului Scaun este un tanar soldat al Garzii ELvetiene, in varsta de 19 ani. Prima competitie la care vor participa atletii Vaticanului va fi Corsa di Miguel, o cursa de zece kilometri in onoarea lui Miguel Sanchez, alergator de fond argentinian disparut in perioada dictaturii din Argentina. Cursa va avea loc in 20 ianuarie. Este vorba de „relansarea unei marturii crestine , cu initiative spirituale si de solidaritate in lume prin intermediul sportului”, a declareat monseniorul Sanchez de la Toca y Alameda. „Sportul autentic face parte din una dintre componentele esentiale ale fiintei umane, adica jocul, ceva care se face in libertate si fara a fi conditionat de legaturi imediate. Ofera valoare si frumusete „, a adaugat superiorul sau, cardinalul Gianfranco Ravasi.

Ultimele stiri

  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Exit mobile version