Cauta

Urzicile, mai scumpe decât carnea de porc sau pui în piață. Cât costă un kilogram

urzici

Urzicile, mai scumpe decât carnea de porc sau pui în piață. Cât costă un kilogram

Pieţele din Bucureşti s-au umplut de urzici și tot felul de verdețuri de sezon, numite trufandale de primăvară. Urzicile sunt mai scumpe decât un kilogram de pulpă de porc.

De exemplu, kilogramul de urzici se vinde în Piața Obor cu un preţuri cuprinse între 25 şi 30 de lei. Un kilogram de carne de vită costă 38 de lei și un kilogram de carne de porc este în jur de 24 de lei, în timp ce un kilogram de carne de pui este în jur de 35 de lei.

30 de lei kilogramul de urzici

„Așa ceva nu e normal, au luat-o razna prețurile, dar unii nu vor să înțeleagă că ei n-au niciun drept să scumpească marfa. Păi, ce, au importat urzicile din Turcia, ca portocalele, și îi costă transportul și câte altele?!”, se plânge cineva care căuta să cumpere „o mână de urzici”, potrivit Gandul.

În piețe au apărut deja și alte trufandale de primăvară. Spanacul se vinde cu 8 lei kilogramul, în timp ce loboda, leurda şi ştevia costă fiecare 2 lei/legătura.

În alte zone din ţară, urzicile și verdețurile de primăvară sunt şi mai scumpe. De exemplu, în Piatra Neamţ, unii comercianţi cer chiar şi 50 de lei pentru un kilogram de urzici. În aceste condiţii, mulţi clienţi negociază sau preferă să cumpere mai puţin, la pungi de 5 lei.

Producătorii pun scumpirile pe seama facturilor mari pentru curent și gaze mai mari din timpul iernii. Cele mai multe legume şi verdeţuri au fost cultivate în solarii.

Prețul cepei uscate a luat-o „razna”

Și nu doar verdețurile s-au scumpit. Ceapa uscată a ajuns să coste chiar şi 7 lei. Cea mai multă vine din Olanda şi Austria. Comercianţii spun că nu găsesc suficientă ceapă românească.

Ministrul Agriculturii se aşteaptă ca preţurile să scadă. Petre Daea spune că sunt motive ca preţurile la alimente să mai şi scadă, pentru că piaţa s-a mai liniştit, iar guvernul a scăzut preţurile la energie şi la gaze.

”Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu 7 lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională. M-am uitat la fermieri. Înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească”, a declarat ministrul Agriculturii.

Ultimele stiri

  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Exit mobile version