Cauta

Unde era Rus cand Dragnea teleormaniza PSD-ul?

Dezgustat de peizanul Dragnea si de modul in care acesta conduce PSD-ul, asa numitul ”Grup de la Cluj” a trecut in corpore de partea noii formatiuni a lui Victor Ponta.

Inca o dovada ca istoria se repeta Ioan Rus si clujenii lui fac din nou casa cu Victor Ponta

”Grupul de la Cluj” a descins la Bucuresti in 2000, odata cu inscaunarea ca premier a lui Adrian Nastase, moment in care clujenii Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas au fost numiti ministri. Desi aerul de casta si superioritatea afisata de clujeni le-a stat de la inceput in gat ”Miticilor” pesedisti, clujenii au reusit in 2005 sa-i ”pensioneze” fortat pe Ion Iliescu si Adrian Nastase si sa-l impuna pe Mircea Geoana la conducerea PSD-ului, inainte de a fi la randul lor fortati sa se retraga la ei in judet. Nu de tot insa, din moment ce George Maior a fost pus de Basescu in fruntea SRI-ului. Cu Maior varf de lance, clujenii au mai pus un presedinte la PSD, pe finul Victor Ponta. Dupa asta n-a mai fost nimic, peste ”Grupul de la Cluj” s-a asternut o tacere sfasiata, pentru scurt timp, doar de surprinzatoarea tovarasie infiripata intre Vasile Dancu si noul star social-democrat Liviu Dragnea.

Ipocrizie cat casa si in ”Grupul de la Cluj”

In timp ce clujenii lui Rus isi vedeau de afacerile si de cluburile lor selecte, ”sudistul” Liviu Dragnea a ros netulburat de nimeni la temelia lui Ponta si a preluat PSD-ul pe persoana fizica, dar asta nu peste noapte. In plus, Dragnea si-a impletit sforile chiar sub nasul lui Dancu, deci clujenii nu pot pretinde astazi ca nu stiau ce se petrece.  PSD se misca ”pe o strada cu sens unic”, partidul ”va da cu capul in gard”, in partid nu mai exista democratie – acuza astazi Ioan Rus, in numele intregului Grup. A ne ierta domnia sa de vorba proasta, dar el si clujenii lui unde erau, la curve, la discoteca sau la club atunci cand Dragnea facea curatenie generala in sediul din Kiseleff si il ”remobila” cu teleormanenii lui? Realitatea este ca pesedistii, fie ei din Regat sau din Ardeal, si-au vazut netulburati de afaceri si interese (comune de multe ori) si i-a durut direct in partile dorsale de democratia din partid si de ifosele de provincial ajuns pe care si le da Dragnea. Asta pana acum, cand condamnarile date liderului si pupincurismul desantat manifestat ”in unanimitate” de actuala conducere a PSD au devenit tinichele legate de coada partidului iar zdranganelile se aud si in afara tarii. Abia acum a descoperit spilcuitul ”Grup de la Cluj” ca PSD pute a Teleorman si l-a decretat scurt pe Dragnea persona non grata. Cum clujenii nu au excelat niciodata in aducerea voturilor, replierea langa poala lui Ponta nu reprezinta o pierdere electorala pentru PSD-ul de astazi, dar una de imagine – da. In interior insa, corect ar fi ca pesedistii din ambele tabere, pro si anti Dragnea, sa-si aminteasca de non-combatul indelungat al Grupului si sa-I intrebe direct pe Rus si ai lui unde mama dracului au fost atunci cand Dragnea ingenunchea pas cu pas (metoda ardeleneasca!) partidul. Macar asa, pentru cultura lor generala, capitol la care PSD inregistreaza astazi un imens deficit.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version