Cauta

Un nou Mozart? Micul geniu muzical din România se înscrie în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

Dacă tinerii de astăzi sunt adesea absorbiți de tehnologie și divertisment, Camil Tiron iese în evidență ca o excepție prin inspirația și dedicația de care dă dovadă în studiul muzicii clasice.

La doar 13 ani, acest tânăr pianist și compozitor a reușit să impresioneze juriile naționale și internaționale cu un talent care pare să depășească granițele posibilului. Recent, Camil Tiron a fost inclus în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, o inițiativă a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care își propune să evidențieze și să celebreze tinerii excepționali ai acestei țări.

Născut pe 28 ianuarie, la o zi distanță de aniversarea marelui Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756), Camil Tirona început să cânte la pian intuitiv, fără a cunoaște notele muzicale. A fost îndrumat de profesoara sa de pian și în scurt timp a început să strângă premii la concursurile de pian, atât naționale, cât și internaționale. Dar pentru Camil Tiron, adevăratul premiu înseamnă aplauzele publicului, în fața căruia iubește să performeze.

Elev al Liceului Teoretic „Ștefan Odobleja” și student la Școala Populară de Arte nr. 3 din București, Camil Tiron nu s-a mulțumit doar cu interpretarea la pian. A început să compună, inițial în joacă, dar curând pasiunea sa pentru muzică l-a condus spre compoziții complexe pentru orchestră întreagă.

La un moment dat a primit cadou și un violoncel, iar sub îndrumarea unui profesor dedicat, a început să exploreze și acest instrument. Astfel,  fost inclus în orchestra formată de Răzvan Apetrei, dirijorul Corului Regal.

Versatilitatea sa muzicală nu se limitează la pian și violoncel. Camil a învățat să cânte la ocarină, blockflote, marimba, ukulele, chitară, tarabană, clavecin și spinetă. Această diversitate de instrumente îi permite să scrie partituri pentru o orchestră întreagă și să lucreze în acest moment la două simfonii.

Printre cele mai importante premii obținute se numără Premiul I la Concursul Național „Cei mai mici instrumentiști”, Premiul I și Premiul Special pentru Originalitate la Concursul „Allegretto”, și Premiul I de Excelență la Concursul Internațional „Talente Împlinite”.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version