AcasăNewsProfesoara care trimite elevii la NASA, înscrisă în Liga Profesorilor Excepționali a...

Profesoara care trimite elevii la NASA, înscrisă în Liga Profesorilor Excepționali a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Ioana Stoica este profesoara de fizică de la Colegiul Național „Tudor Vianu” ce își îndeplinește misiunea nu doar de a preda formule și teorii, ci de a inspira vise cosmice.

Ioana Stoica, un nume care a devenit sinonim cu excelența în educație, deschide porți către necunoscut pentru elevii săi, iar destinul ales nu este altul decât NASA. Sub îndrumarea sa, elevii de la „Tudor Vianu” nu doar că învață principiile fizicii, dar sunt și încurajați să participe la proiecte internaționale de anvergură. Recent, elevii coordonați de Ioana Stoica au obținut Marele premiu la concursul NASA Space Settlement Design și vor reprezenta România luna aceasta la evenimentul din SUA.

În fiecare an participăm, am obţinut premii neîntrerupt din 2011. Este pentru a doua oară când elevii școlii noastre câştigă Grand Prix-ul, l-am mai câștigat în 2012. Sunt două școli în toată lumea care au câștigat Grand Prix-ul de 2 ori”, mărturisește profesoara Ioana Stoica.

Recent, datorită eforturilor și dedicației sale remarcabile, profesoara Stoica a fost înscrisă în campania Liga Profesorilor Excepționali, inițiativă a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Campania este dedicată dascălilor care dau valoare educației din România și contribuie la formarea unei noi generații de excelență.

În 2009, Ioana Stoica a fost premiată de Ministerul Educaţiei și Cercetării pentru coordonarea Proiectului NASA „The Great Moonbuggy Race”. De peste 30 de ani predă fizica și participă împreună cu elevii la diverse competiții naționale și internaționale. Se implică în proiecte coordonate de NASA, ESA sau CERN. Are un masterat în Astrofizică și Fizică atomică și a moleculei, la Facultatea de Fizică, din cadrul Universității Bucureşti și un doctorat în fizica educațională. A obținut Bursa NASA: Space Academy for Educators, Alabama, SUA, 2007, Bursa NASA, Advanced Space Academy for Educators, Alabama si Florida (Cape Canaveral), SUA, 2010.

Înscrierea în Liga Profesorilor Excepționali reprezintă o confirmare a impactului său, nu doar asupra elevilor săi, ci și a comunității educaționale în ansamblu. Campania, prin poveștile de succes ale profesorilor din România, își propune să aducă în prim-plan rolul esențial pe care dascălii îl joacă în modelarea viitorului societății.

„Liga Profesorilor Excepționali” oferă profesorilor o platformă pentru a-și împărtăși poveștile de succes ce merită să fie spuse și aplaudate, premiate de FDVDR și prezentate publicului larg, oferind recunoaștere și apreciere pentru devotamentul și eforturile constante ale dascălilor.

author avatar
Andrei Coman
1.414 afisari

2 COMENTARII

  1. Aceasta doamna speciala merita onoruri, recompewnse si stima. I le acorda oare statul roman ? Cine sa o faca ?! Politicieni cu bacalaureat neluat sau luat la 30 de ani, ofiteri infanteristi gangavi, profesori cu numele care tin cate un post blocat zeci de ani ca au devenit politicieni, posesori de averi necuvenite si imposibil de justificat…..

    • Trimite elevii dupa cai verzi pe pereti…..numai cine nu s-a documentat nu stie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger