Cauta

ULTIMA ORĂ Tarif unic la energie! Pragurile actuale de compensare, eliminate! Cât vor plăti românii pe factură

energie

ULTIMA ORĂ Tarif unic la energie! Pragurile actuale de compensare, eliminate! Cât vor plăti românii pe factură

Românii sunt derutați de tăvălugul de ordonanțe pe tema energiei, din ultima perioadă. După ce au fost anunțați că Guvernul pregătește o piață semi-reglementată, iată că se pregătește o nouă schimbare.

Potrivit unor surse guvernamentale, Guvernul va elimina pragurile actuale de compensare și va introduce un preț unic pentru toată lumea, indiferent dacă sunt consumatori casnici sau non-casnici. Prețul ar putea fi de 1,3 lei/KWh, potrivit Antena 3.

Compensările se fac în funcție de venituri

Pe de altă parte, românii vor beneficia de compensări în funcție de veniturile pe familie. Așadar, cei cu venituri mici ar putea avea un preț chiar mai mic de 0,68 de bani/KWh, iar cei cu venituri mari nu vor fi compensați. Aceștia vor rămâne la prețul unic stabilit.

În aceeași ordonanță de urgență, guvernanții ar putea introduce și o parte de compensare pentru lemne. Astfel, compensarea va fi la prețul pieței al lemnelor de foc și se va face tot în funcție de venituri.

De asemenea, Guvernul a anunțat o nouă măsură care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023. Există o categorie de români care va beneficia mai mult decât alţi consumatori de noua OUG pe energie.

Pentru consumatorii casnici va rămâne un preț fix de 0,68 lei/kWh pentru cei care consumă sub 100 kWh pe lună și de 0,80 lei/kWh pentru cei care consumă între 100 și 255 kWh, adică se păstrează regulile actuale. Pentru industria mare, coaliția a discutat despre un preț fix de probabil 1,3 lei/kWh.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version