Cauta

UE, ingrijorata de confruntarile armate la 160 de kilometri de Romania

Confruntari armate au loc in estul si sudul Ucrainei, de la Donetk la Odessa, „la circa 160 de kilometri distanta de frontierele sud-estice ale Uniunii Europene si de Romania”, noteaza Bloomberg.

Si exista „indicii” ca zonele industriale si regiunile de coasta scapa de sub controlul Guvernului de la Kiev, conform raportului Bloomberg.

Trupele ucrainene (cu sageti albastre) sunt gata de confruntare cu trupele ruse (sageti rosii), dispuse pentru invazie

Stare de razboi

„Practic, regiunea este in stare de razboi”, conform tuturor specialistilor militari. Rusii si ucrainenii au comasat trupe in vederea confruntarilor decisive dintre armate. Fortele Aeriene ruse au trimis zeci de avioane de vanatoare de tip Mig-29 si Su-27, precum si bombardiere Tu-22 in baze militare din Crimeea, in contextul amplificarii tensiunilor in sud-estul Ucrainei. Deocamdata, aveam de-a face decat cu „incidente” intre proeuropeni si prorusi, in vreo zece orase din estul si sudul Ucrainei, care au cauzat deja zeci de morti. UE este foarte ingrijorata ca toate aceste „evenimente militare” se petrec la 160 de kilometri de Romania, deci de granitele Uniunii. Operatiunile din regiunea Donetk s-au soldat cu cinci morti si 12 raniti. Observatorii OSCE care erau detinuti de insurgentii prorusi in Slaviansk au fost eliberati sambata. In schimb, violentele s-au extins spre sud, unde 42 de persoane au murit, iar 125 au fost ranite la Odesa. Zeci de specialisti ai Agentiei Centrale de Informatii din SUA (CIA) si ai Biroului Federal de Investigatii (FBI) ofera consultanta Administratiei de la Kiev in operatiunile impotriva grupurilor „proruse”. Conform unor surse din cadrul serviciilor de spionaj germane, agenti CIA si FBI ajuta Kievul sa implementeze un dispozitiv de combatere a grupurilor insurgente proruse.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version