Cauta

UE cere Kievului sa acorde un statut special pentru Donbas

Parlamentul ucrainean a confirmat faptul ca Uniunea Europeana a cerut acordarea unui statut special, pe o durata nedeterminata, pentru Donbas.

Sefii diplomatiilor franceze, germane, ruse si ucrainene, reuniti in format Normandia la Paris

UE a indicat Kievului necesitatea de a consacra legal statutul  regiunilor din Donbas, controlate de insurgenti, exigenta formulata de comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, in timpul unei recente vizite in Ucraina, informeaza Sputnik. ”Europenii au cerut ca acest statut sa nu fie limitat la trei ani ci sa aiba o durata nedeterminata”, a declarat vicepresedintele comisiei pentru afaceri externe a Radei supreme (parlament), Ivana Klimpus-Tintadze. In afara incetarii focului, retragerea armamentului greu si crearea unei zone de securitate, acordurile de la Minsk din 12 februarie angajeaza autoritatile ucrainene sa stabileasca un dialog direct cu reprezentantii ”republicilor” Donetk si Lugansk pe tema alegerilor regionale in cele doua republici, descentralizarea puterii si acordarea de statut special ”unor teritorii” din cele doua regiuni. Kievul a refuzat lansarea de consultatii cu reprezentantii din Donetk si Lugansk pe tema alegerilor locale.

Serghei Lavror: Anumite forte inca impiedica sfarsitul conflictului

In cursul unei reuniuni ministeriale in format Normandia, ieri seara, la Paris, sefii diplomatiilor au reafirmat ”atasamentul pentru implementarea integrala a acordurilor de la Minsk”, ”dezescaladarea conflictului si incetarea imediata a focului”, se arata intr-un comunicat comun, noteaza Russia Today. ”Ministrii au confirmat ca Franta, Germania, Rusia si Ucraina raman determinate sa faca tot posibilul sa respecte angajamentele luate si criza sa fie solutionata. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, s-a aratat preocupat de faptul ca ”anumite forte” inca impiedica incheierea conflictului din estul Ucrainei. ”Nu le voi numi, dar aceste forte sunt intr-adevar prezente(…) Ele doresc un scenariu militar riguros din diferite motive. O calmare a situatiei nu este in interesul lor”, a spus Lavrov.

Olanda vrea un tribunal international pentru anchetarea zborului MH 17

 

Guvernul olandez desfasoara negocieri cu privire la posibilitatea unei anchetari a doborarii avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei, in iulie 2014, in cadrul Curtii internationale de justitie, informeaza Reuters. ”Aceasta este cea mai buna optiune si va permite tuturor tarilor implicate sa coopereze mai bine”, a declarat o sursa guvernamentala olandeza. 298 de persoane au murit in urma catastrofei.

 

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version