Cauta

Trump da inapoi

Administraţia Trump face un pas inapoi şi anunţa Rusia ca ar fi dispusa sa reia discuţiile cu Moscova pe tema Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, SUA rezervandu-şi dreptul sa revoce decizia de retragere din acest acord, au comunicat autoritaţile americane.

„Statele Unite işi rezerva dreptul de a revoca notificarea de retragere din Tratat inainte de sfarşitul acestei perioade de şase luni, şi am fi dispuşi sa luam in considerare acest lucru in cazul in care Rusia va reveni la respectarea completa şi verificabila” a prevederilor acordului, a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, citat de agenţia de ştiri Tass. „Dar, in absenţa unei astfel de schimbari in comportamentul Rusiei, decizia noastra de a ne retrage din Tratat va ramane in vigoare, şi Tratatul se va incheia”, a adaugat oficialul. Rugat de un reporter sa comenteze declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin potrivit carora Moscova ar fi dispusa sa discute despre Tratatul INF in cazul in care Statele Unite vor deveni „destul de mature”, un oficial de la Casa Alba a afirmat ca Washingtonul „a oferit Rusiei, in scris, paşii specifici pe care ar putea sa-i ia pentru a reveni la respectarea (acordului) şi pentru a salva Tratatul INF”. „Numai distrugerea completa şi verificabila a rachetelor ruseşti 9M729, a lansatoarelor şi a echipamentelor asociate va rezolva incalcarea de catre Rusia” a acordului, a adaugat oficialul. Rusia a anunţat sambata suspendarea obligaţiilor asumate prin Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), ca reacţie la decizia similara a Administraţiei Donald Trump. Administraţia Vladimir Putin a anunţat ca işi rezerva dreptul de a lua masurile adecvate ca reacţie la decizia Statelor Unite de suspendare a obligaţiilor asumate in cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version