Cauta

Transport cu aproape 24 de tone de deșeuri metalice, blocat de autorități la intrarea în țară. De unde erau aduse

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Un TIR încărcat cu aproape 24 de tine de deșeuri metalice nu a fost lăsat să intre în țară, odată ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, după ce autoritățile au făcut verificări, stabilind că agentul economic la care urma să ajungă transportul nu era înregistrat în ROAFM.

„La PTF Nădlac 2- Autostrada, în data de 25 iulie 2022, echipa de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad împreună cu agenti ai Inspectoratului teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Sector Poliție de Frontieră Nădlac, au interzis intrarea în țară a unui transport de deșeuri de fier/oțel având cantitatea de 23,97 tone”, a anunțat, marți, Garda de Mediu Arad, pe pagina de Facebook.

Ce au constatat autoritățile române

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Conform sursei citate, marfa provenea din Ungaria și avea ca destinatar o societate comercială din județul Caraș-Severin. „Agentul economic din jud.Caraș-Severin nu era înregistrat în ROAFM și implicit nici transportul nu era notificat”, a mai transmis Garda de Mediu Arad.

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Mai mult, sursa citată anunță că deșeurile respective erau amestecate, iar pe lângă cele de fier/oțel au mai fost găsite și deșeuri din cauciuc, aluminiu și material textil.

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, un al transport – doar că a fost vorba, la acea dată, de deșeuri de haine second-hand – nu a fost lăsat să intre în țară. „Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad împreună cu agenți ai PTF Nădlac în data de 05.07.2022 la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac 2 ( autostrada) au interzis intrarea in țară a unui transport de deșeuri haine second-hand având greutatea de 15 tone.

Marfa provenea din Germania iar agentul economic din județul Hunedoara destinatarul transportului nu posedă instalație de reciclare/recuperare a deșeurilor și nici nu este înscris în ROAFM”, anunța Garda de Mediu Arad, pe aceeași rețea de socializare, în 6 iulie.

Ultimele stiri

  • Ciucă, despre sondajele la prezidențiale: Nu toţi cei care au fost clasaţi primii au câştigat alegerile – VIDEO
  • Poza Zilei
  • Horoscop 3 iunie 2024 – Astăzi veți avea timp să vă concentrați
  • Alege ce citești
  • E oficial. Ursula a dat undă verde pentru importurile din Ucraina până în 2025
  • Gabriela Firea, a doua scrisoare deschisă către Nicușor Dan: „Domnule primar, sunteți serios?”
  • Real Madrid, regina Europei
  • Reputația Americii, în pumnii lui Trump
  • Politica de condamnare. Cum va juca Biden cartea vinovăției lui Trump?
  • Burse, cluburi, suporteri. Cât de rentabile sunt acțiunile în fotbal?
  • Exit mobile version