Cauta

Traian Basescu merge la Rosia Montana. ONG-urile ii reproseaza „presiunile inadmisibile” asupra autoritatilor locale

Dupa ce a declarat ca proiectul Rosia Montana „trebuie facut” si a sugerat Guvernului mai mult curaj in abordarea publica a subiectului, Traian Basescu merge astazi la fata locului, unde se va intalni cu edilii locali. Intalnirea are loc la scurt timp dupa ce ONG-urile i-au reprosat sefului statului „presiuni inadmisibile asupra autoritatilor abilitate” si i-au solicitat sa ia o decizie privind aprobarea sau respingerea proiectului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca proiectul Rosia Montana trebuie sa inceapa, mentionand ca statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, care trebuie sa ajungă la 200 de tone.

Basescu declara, recent, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana „trebuie facut”, pentru ca Romania are nevoie de acesta, „dar cu conditia să fie renegociata partajarea beneficiilor”, seful statului adaugand ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene.

Premierul Emil Boc reafirma, vinerea trecuta, ca nu este un „fan” al proiectului Rosia Montana si ca prevederile contractului, nefavorabile statului roman, ar trebui „revazute”, subliniind totodata ca asteapta specialistii sa ii spuna daca este nevoie de acordul CE pentru demararea proiectului.

Sustinerea proiectului de la Rosia Montana a creat tensiuni intre presedinte si apropiatii sai. Recent, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei,  s-a declarat impotriva inceperii exploatarii zacamintelor aurifere, iar consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a semnat o petitie impotriva proiectului Rosia Montana.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version