Cauta

Teodorovici vrea banii, nu puscaria

Ministrul de Finante nu este fanul bagarii dupa gratii a coruptilor care s-au infruptat din banii publici. Prefera sa-i lase in libertate dar cu conditia restituirii pagubelor pana la ultimul ban.

Spre deosebire de Kovesi Teodorovici ii vrea pe corupti scuturati de bani nu reeducati dupa gratii

Eugen Teodorovici nu rezoneaza cu sefa DNA, care a reclamat, la bilantul prezentat miercuri, ”refuzul” institutiilor statului de a recupera prejudiciile parafate de instante odata cu condamnarea persoanelor gasite vinovate de fapte de coruptie. Mult mai pragmatic, Teodorovici spune ca statul nu profita cu nimic de pe urma bagarii vinovatilor dupa gratii – caz in care acestia nu vor mai plati nici un ban:  “Nu cred ca a duce oamenii in puscarie este o solutie… Inchizi o afacere importanta, trimiti in somaj multi angajati in loc sa recuperezi banii de la acel vinovat. E nevoie de modificari legislative. Credeti ca un om care merge la puscarie mai da vreun ban catre stat? Pentru ca, daca are sumele ascunse, normal ca n-o sa fie prost sa plateasca de doua ori, sa dea si banii si sa mearga si la inchisoare”. Gata sa cada la pace cu persoanele dispuse sa returneze banii furati de la stat in schimbul libertatii, actualul ministru de Finante este in schimb de acord cu bagarea dupa gratii a celor dovediti ca au prejudiciat statul dar ”nu vor sa plateasca, sau nu pot”. Dupa cum se vede, Eugen Teodorovici are in vedere schimbari legislative care sa permita negocieri cu persoanele condamnate pentru coruptie. Respectiv incheierea unor intelegeri care sa le aduca vinovatilor pedeapse mult mai blande (interzicerea anumitor drepturi, de exemplu) in schimbul achitarii intregului prejudiciu. ”Aceste lucruri sunt aplicate in multe state europene avansate la care Romania se raporteaza”, a pledat Teodorovici in favoarea metodei care risca sa bage DNA-ul, partial cel putin, in somaj.

Ultimele stiri

  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Exit mobile version