Cauta

Telefoanele sunt bombe cu bacterii

La serviciu, in masina , la masa, in baie, langa pat: smartphonul a devenit extensia corpului uman. Specialistii avertizeaza insa asupra pericolului pentru sanatate ce-l pot prezenta aceste omniprezente aparate.

Pana si medicii spun sa nu folositi telefoanele la masa

Ca orice obiect des folosit,telefoanele au devenit vectori de transmisie pentru organismele infectioase, apreciaza medicii. Iar anumite bacterii pe care telefoanele le ”gazduiesc” ne pot imbolnavi: toxiinfectii alimentare, gripa, anumite infectii, dupa ce intra in contact cu corpul nostru, cel mai adesea prin intermediul mainilor. Chiar daca va spalati mainile cu sapun inainte de masa, este suficienta o atingere a telefonului pentru ca o noua contaminare sa aiva loc. Cu cat un numar mai mare de persoane atinge o suprafata, cu atat riscul de contaminare via smartphone este mai mare. Exemplu: sunteti in metrou si va tineti de o bara, coborati si va consultati telefonul care va fi acoperit de microbii tuturor persoanelor care au atins acea bara de metrou. Valabil in toate locurile publice. Totusi, majoritatea bacteriilor cu care intram in contact nu sunt periculoase iar persoanele care nu folosesc telefoanele in timp ce mananca nu sunt amenintate. Totusi, specialistii sfatuiesc o curatare zilnica a telefonului folosind o substanta dezinfectanta pentru a ramine departe de orice contaminare. Curatarea regulata a aparatului este mai recomandata decat protejarea lui cu ajutorul diverselor huse si ambajale din cauciuc: bacteriile au tendinta de a se ”agata” mai usor de materialele din cauciuc decat de cele din metal, sticla si plastic rigid care acopera telefoanele. Marginile telefoanelor trebuie curatate cel mai bine pentru ca interstitiile lor pot deveni hoteluri pentru microbi.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version