Cauta

Tehnologia va distuge umanitatea

Trendurile care de abia stau sa mijeasca sunt printre lucrurile ce ne vor schimba radical viata. Tehnologia incepe sa dea dependenta si sa ne controleze vietile. Toata tehnologia va face ceva incredibil: ne va distruge umanitatea.

Avansul tehnologic ne va permite mai multă informaţie dar ne va limita drastic mișcările sociale

In timp ce  natura ne-a dovedit ca nu o putem controla, iar clima ne da batai puternice de cap, incepem sa ne sprijinim din ce in ce mai mult pe  avansul tehnologiei. O sabie cu doua taisuri.

Ambientul

E clar, societatea noastra va fi una aproape eminamente urbana. Orasele cresc. Nu mai putin de 75% din populatia lumii va trai la oras pana in 2050. Orasele vor trebui sa devina inteligente. Nu vom mai avea post it-uri pe frigider cu liste de cumparaturi, ci aplicatii prin care ni le vom organiza. Iar la final, cumparaturile le vom face dictandu-i-le unui obiect mic din sufragerie.

Familia

Care familie?  Mariajul si patriarhatul nu vor mai fi norma. Deja, oamenii single au devenit majoritari in SUA. Dar si aici, aproape totul va fi digital. Brian Solis arata in “Future of Business” ca 29% dintre Millennials isi gasesc dragostea pe Facebook. In timp ce, 33% dintre relatiile lor se termina printr-un mesaj in aceeasi retea sociala. Mai mult, 66% dintre Millennials afla ce fac prietenii lor din activitatea pe care o au acestia pe retelele de socializare. Asa ca, prieteniile viitorului ar putea lua forma avatarurilor din jocuri ori a povestilor bazate pe realitate virtuala.

La job

La birou, automatizarile vor duce la schimbari dramatice in descriere functiilor. Multi dintre muncitori isi vor pierde joburile actuale in favoarea unor robotei. Vizionari ca Faith Popcorn sunt de parere ca un om va lucra pentru mai multe companii in acelasi timp, facand poate chiar si 7 joburi diferite in aceeasi zi. Mai mult, pentru a tine pasul cu performantele robotilor, oamenii vor ajunge sa munceasca chiar si 24 de ore pe zi.

Societatea

Oamenii vor dori sa aiba mai multa libertate si flexibilitate. Sa fie proprii lor sefi. Si o sa ne preocupe inegalitatea, de la educatie la piata muncii. Deja, un numar din ce in ce mai mare de companii si antreprenori incearca sa gaseasca solutii pentru a remedia aceasta situatie. In acest sens, #metoo este foarte  relevant. Trendul relevant din societatea de astazi, respectiv egalitatea de pe piata de munca, devine si mai important. Companiile cu o proasta reputatie vor ajunge sa sufere si mai mult raportat la piata de munca. Si atunci vor trebui sa se adapteze: femeile vor incepe sa ocupe din ce in ce mai multe locuri de conducere. Iar ideea ca emotiile nu are ce sa caute in birou va disparea. Ceea ce inseamna un accent foarte mare pus pe inteligenta emotionala si foarte multe emotii discutate deschis in birouri. Pusi in fata pericolului numit automatizare, oamenii isi vor arata sentimentele, fricile si anxietatile si mai mult in spatiile lucrative.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version