Cauta

Taxa pe casele nelocuite in Canada

Puse in fata unei cresteri fara precedent a preturilor din domeniul rezidential, autoritatile canadiene calculeaza efectul noii taxe de 1% pe proprietatile nefolosite, in conditiile in care s-a constatat ca mii de locuinte sunt de fapt goale.

Bir de 1 pentru mii de proprietati

In Vancouver, orasul canadian cel mai cautat de nerezidenti, 8.481 de locuinte, reprezentand 4,6% din totalul stocului rezidential, sunt neutilizate. O cifra in scadere, totusi,  fata de  cele 10.800 de case goale inregistrate in 2016, semn ca taxa ar putea sa aiba efect. Apartamentele sunt cele mai multe dintre locuintele neocupate (61%), restul fiind proprietati de lux in centrul metropolei din provincia British Columbia,  unde preturile sunt mai ridicate, iar locuintele premium sunt vanate de investitorii imobiliari. Unu la suta pare un procent derizoriu, insa raportat din pretul mediu al locuintelor pentru o singura familie in Vancouver (in jur de 1,8 milioane de dolari canadieni), se ajunge la 18.000 de dolari, in plus se adauga si taxa pentru proprietate. Si cumparatorii apartamentelor din blocuri, deloc ieftine, circa 571.000 dolari, vor scoate din buzunar pe an 5.700 dolari canadieni. Puternic economic si oferind un nivel ridicat al calitatii vietii, Vancouver este orasul din Canada cu cele mai scumpe locuinte, peste 9,200 dolari americani pe metrul patrat. Autoritatile au incercat sa contracareze cresterea exploziva a preturilor din ultimii ani, limitand accesul la finantarile bancare ale nerezidentilor, dar chiar daca au impus o taxa taxa de 15% pe achizitiile de locuinte ale strainilor, oamenii vin cu bani de la bancile din tarile lor si apar in Canada drept cumparatori cu banii jos.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version