Cauta

Superarma navala a Chinei

Un tun electric cu putere electromagnetica va fi integrat in arsenalul fortelor navale chineze, pana in 2025, avertizeaza surse din cadrul serviciilor secrete americane.

Tehnologia railgun a fost deja testata pe mare de chinezi

Aceasta tehnologie face de mult cu ochiul specialistilor din armatele unor tari ca Rusia, SUA sau Iran, fiind considerata o arma rentabila care are precizia unei piese de artilerie clasice si raza de actiune si viteza unei rachete ghidate. Modelul chinez, spre exemplu, este capabil sa atinga o tinta aflata la 200 de kilometri distanta in 90 de secunde.Fiecare munitie costa intre 21.000 si 43.000 de euro, in timp ce munitia rachetei americane Tomahawk (racheta subsonica cu raza mare de actiune dezvoltata de US Navy) a carei forta de lovire este oarecum echivalenta, se ridica la 1,2 milioane de eurp. Tunurile electrice folosesc energia electromagnetica in locul prafului de pusca pentru a propulsa proiectilele, fiind eliminate cartusele. Principiul acestei arme consta in a face sa circule un curent electric de mare intensitate cuplat la un camp magnetic intre doua sine paralele care conduc electricitatea. Proiectilele pot depasi chiar de sapte ori viteza sunetului. ”Tunurile electrice si armele cu energie dirijata reprezinta viitorul superioritatii maritime”, a explicat Thomas Beutner, responsabil al departamentului naval american. Marina americana dezvolta aceasta arma (cunoscuta sub numele de ”railgun”) inca din 2005 dar nu va deveni complet operationala in viitorul imediat. China se afla in fazele de testare a propriului ”railgun” din 2014. In perioda 2015-2017 arma a fost calibrata  pentru cresterea distantei de lovire. In decembrie 2017 a fost integrata pe navele militare si a fost testata pe mare, ceea ce nici o tara nu a reusit pana in prezent.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version