AcasăNewsSună ALARMA la Capitoliu! Zona a fost evacuată! Repetiţiile pentru învestirea lui...

Sună ALARMA la Capitoliu! Zona a fost evacuată! Repetiţiile pentru învestirea lui Joe Biden, anulate!

FILE - In this Wednesday, Jan. 6, 2021 file photo, supporters of President Donald Trump gather outside the U.S. Capitol in Washington. (AP Photo/Shafkat Anowar)

Capitoliul din Washington a fost închis, din cauza unei ameninţări la adresa securităţii, luni, cu două zile înaintea învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Un incendiu a îngrijorat autorităţile

Sediul Congresului Statelor Unite a fost atacat la 6 ianuarie de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar incidente violente s-au soldat cu cinci morţi.

Potrivit unor jurnalişti aflaţi la faţa locului, un anunţ cu privire la o urgenţă era difuzat, iar o repetiţie a ceremoniei de învestire a lui Biden a fost suspendată. Măsuri de securitate excepţionale au fost impuse în capitala americană, iar zeci de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi pe teren. Martori oculari au semnalat fum lângă Capitoliu.

Toate statele americane sunt în alertă

Toate cele 50 de state americane şi Districtul Columbia (DC) se află în alertă cu privire la eventuale proteste violente înaintea învestirii lui Biden, miercuri.

Poliţia federală (FBI) a avertizat că este posibil ca susţinători ai lui Trump să organizeze manifestaţii în toate statele americane şi în capitală.

Autorităţile se tem de izbucnirea unor noi violenţe în preajma ceremoniei de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden, pe 20 ianuarie.

author avatar
Andrei Ștefan
378 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta da democratie,care pana acum dadea lectii la toata lumea,chiar si dela noi siau schimbat opinia,ca ca sa nu strice obidienta de slugarnicie fata de marea democratie,au recurs la decorarea unora plini de democratie,ce mari servicii a adus individul romaniei,in cele cateva zile ,in care si-a urmarit numai scopuri personale,dar asa intelegem noi un parteneriat reciproc.SA FIM SERIOSI.

  2. Pe langa spaga,cozile de topor musai sa fie decorate,asa o fi intelegerea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger