AcasăȘTIRI EXTERNEIncidente violente în America! Patru oameni au murit, zeci de arestări la...

Incidente violente în America! Patru oameni au murit, zeci de arestări la Washington DC – VIDEO

Lumea întreagă, cu ochii pe violențele din SUA. Patru oameni au murit. Zeci de arestări - VIDEO (foto: captura youtube)

Tensiunile din Statele Unite au ținut captată atenția unei lumi întregi. Violențe greu de imaginat au apărut după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul, pe fondul ședinței Congresului american, reunit pentru a valida victoria lui Joe Biden în cursa prezidențială din noiembrie anul trecut.

Patru oameni au murit, anunță CNN. O femeie a fost împușcată, iar alte trei persoane au murit ca urmare a unor ”urgențe medicale” apărute în timpul protestelor. Nu s-au oferit mai multe detalii cu privire la natura acestor urgențe.

Zeci de persoane au fost arestate, pe fondul protestelor violente de miercuri, de la Capitoliu. Este vorba despre cel puțin 52 de persoane arestate, conform BBC. Majoritatea – 47 dintre ele, mai exact, după ce ar fi încălcat restricții de circulație. Au fost făcute arestări și ca urmare a faptului că au fost descoperiți oameni care aveau arme de foc fără a deține permis.

De asemenea, cel puțin 14 polițiști au fost răniți, doi dintre aceștia fiind internați în spital.

Mesajul lui Biden

Pe fondul incidentelor apărute miercuri, Joe Biden a transmis pe Twitter că face un apel către președinte Trump să iasă la televiziunea națională și să îşi îndeplinească jurământul de a proteja Constituţia şi să ceară finalul acestui asediu”.

”Lumea urmăreşte. Ca mulţi americani, sunt şocat şi întristat că naţiunea noastră, mult timp un far pentru (…) democraţie, a ajuns într-un moment atât de întunecat”, a declarat președintele ales al SUA, într-un mesaj video.






author avatar
Andrei Coman
316 afisari

1 COMENTARIU

  1. Laurentiu Cazan sa nu mai fie numit la Prahova, drept pedeapsa. Se poate asa ceva? Sa intervina ferm julien….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger