Cauta

UPDATE ȘOCANT: reprezentant AUR, cu gloanțe în Camera Deputaților! / Incredibil ce a declarat la Poliție

parlament

Șoc la Parlament: reprezentant AUR, depistat cu gloanțe asupra sa! / Accesul în instituție a fost restricționat

Incident de securitate, miercuri dimineață, la Palatul Parlamentului. O invitată a partidului AUR a încercat să intre în clădire cu patru gloanțe.

Elena Cîrligeanu, şefa Tineretului AUR, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe.

UPDATE 11.45. Colaboratoarea AUR care a fost prinsă cu gloanțe reale, miercuri dimineață, la Parlament a fost dusă la Secția 17 de Poliție pentru audieri. Agenții de la Explozibili fac cercetări în cazul ei, sub supravegherea procurorilor. La ieșirea de la audieri femeia s-a dezlănțuit, acuzând că totul e o înscenare: „De ce mințiți?” A țipat aceasta către presă și poliție.

Femeia a încercat să introducă 4 gloanțe letale în Parlament

Potrivit surselor Observator ar fi vorba de muniţie de calibru 7,62. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a propus suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimaţie, în urma incidentului din această dimineaţă.

„E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa. Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Simonis pentru G4Media.

În urma acestui incident, accesul în clădire a fost limitat strict pentru cei care au legitimații de acces permanente. „Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen”. În replică, liderul AUR a transmis, pe Facebook: „Serios? Dacă nu au explozibil sunt gloanțe? Dacă sunt brelocuri…? V-am spus că vine manipularea asta”.

Reacţia AUR

Partidul AUR face apel la autorităţi şi cere „instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică” a gloanţelor introduse în Parlament. „Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis liderul AUR, George Simion.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului.

Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii partidului.

Ultimele stiri

  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Partidele Politice Fantomă strivesc România între măsele
  • Scene şocante la bordul unui avion: un bărbat a început să alerge pe culoar. Ce au făcut poliţiştii (VIDEO)
  • Alege ce citești
  • Ordin pe unitate: ARMATĂ OBLIGATORIE!
  • Actul cu care NU poţi merge la vot! Șeful AEP, mesaj pentru alegătorii români
  • Război în toată regula. Pistoale cu electroșocuri pentru combaterea evaziunii fiscale
  • Comercianţii pun „frână” plafonării adaosului comercial la produsele româneşti. Ce pretenţii au ei
  • O nouă zi liberă pentru elevi şi profesori. A apărut după greva dascălilor, de anul trecut
  • Industria, pe butuci. Gazele românești au plecat, masiv, în afara țării
  • Exit mobile version