Cauta

SIPA si protocoalele SRI scot doar virful nasului in lume

Doua secrete tinute sub lacat indelungata vreme – soarta arhivei SIPA si protocoalele parafate de sereisti cu procurorii – nu tin cont de frigul de afara si incep sa se dezghete.

Scoaterea la lumina a rufelor SIPA si SRI e o operatiune si mai incurcata decat se putea banui

Ziua de marti 20 martie este data la care procurorul general Augustin Lazar a trimis in lume, CMS-ului si Ministerului Justitiei mai exact, protocoalele incheiate de SRI si institutii judiciare (DNA, PG, DIICOT, ICCJ). Si asta in timp ce CSAT decidea la randul lui trimiterea, la Comisia parlamentara avizata, a tuturor documentelor referitoare la arhiva SIPA. De-a dreptul epocale in contextul romanesc la zi, gesturile facute de procurorul general si de CSAT firesc ar fi sa duca la elucidarea a doua dintre marile mistere postdecembriste: ce s-a intamplat cu documentele din arhiva SIPA (sunt complete, daca nu ce lipseste, au fost sau nu folosite la santajarea unor magistrati etc) si ce contin protocoalele care au permis ca romanii sa fie interceptati en gross iar unii dintre ei sa fie anchetati/condamnati pe baza unor probe fabricate sau chiar falsificate – asa cum acuza vocile rele. In realitate insa, lucrurile s-ar putea sa nu stea chiar asa.

Lazar o tine langa cu ”securitatea nationala”

Primul semnal ca ”dezghetul” s-ar putea sa fie doar unul de suprafata l-a dat procurorul general Augustin Lazar, care s-a apucat sa apese ca disperatul pe pedala ”securitatii nationale” concomitent cu livrarea protocoalelor. ”Trebuie sa cantarim intre binele public, securitatea nationala si interesul public de a cunoaste aceste lucruri care sunt dezbatute”, a insistat Lazar, dand astfel de inteles ca protocoalele nu sunt de nasul, ochii si urechile tuturor. Si atunci care ar mai fi ghiseftul opiniei publice? Aia care vrea sa stie daca exista magistrati santajati sau santajabili, daca in procesele celebre s-au dat condamnari la comanda si nu pe probe, daca SRI si-a bagat fara motiv real timpanul in intimitatea oamenilor. Fapte care pun in pericol Justitia, regulile statului de drept, coeziunea sociala – pe scurt sunt o adevarata amenintare la adresa securitatii nationale. Asta ca aviz vigilentului Augustin Lazar si nu numai.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version