Cauta

Seful Vamii din Calarasi, retinut pentru contrabanda cu motorina

Ion Voicu, seful Vamii din Calarasi, alaturi de alte 12 persoane, a fost retinut joi de catre procurorii DIICOT fiind acuzat de contrabanda cu motorina.

(foto: ziuaconstanta.ro)

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut, joi, 13 persoane pentru contrabanda cu motorina, printre vinovati aflandu-se si Ion Voicu, seful Vamii din Calarasi.

Cele 13 persoane au fost retinute in urma unor perchezii realizate de politistii de la Serviciul de Interventie Rapida al Politiei in cadrul unui dosar de evaziune fiscala cu produse energetice -combustibili.

” In fapt, se retine ca inculpatii Guliu George, Chirvasitu Dumitru si Juganaru Andrei-Florin au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, vizand prejudicierea bugetului de stat in modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operatiunilor comerciale efectuate cu motorina Euro 5, comercializata pe piata interna”, se arata intr-un comunicat al DIICOT, postat pe site-ul propriu.

Conform procurorilor, printre cei care au sprijinit activitatea infractionala a celor trei se numara si seful Vamii din Calarasi, Ion Voicu, precum si alti trei functionari vamali.

„Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre inculpatii Voicu Ion, avand calitatea de director al D.J.A.O.V. Calarasi si  Anton Andrei, Andronescu Adrian si Nicolescu Dan, functionari vamali, prin efectuarea unor controale formale la societatile comerciale implicate si prin asigurarea unor spatii necesare functionarii societatilor”, se mai arata in comunicat.

Principiul pe care functiona activitatea celor 13 era simplu, acestia achizitionand peste 11.000 tone de motorina Euro 5, in regim suspensiv de la plata accizelor, in scopul transformarii in produse petroliere inferioare, prin antrepozitul fiscal situat in mun. Calarasi.

„In realitate, motorina era comercializata prin intermediul unor societati comerciale care detineau statii de distributie a carburantilor, pe circuitul comercial fiind interpuse si societati comerciale tip <<fantoma>>, fiind utilizate documente contabile din care sa rezulte in mod nereal ca au fost achitate accizele”, spun procurorii.

Ca urmare a acestui fapt seful vamii din Calarasi, alaturi de ceilalti membri ai retelei au cauzat bugetului de stat un prejudiciu estimat la suma de 4 milioane de Euro.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version