AcasăNewsȘefii Jandarmeriei, audiați de DNA! Acuzaţiile sunt GRAVE! Prejudiciu de peste 80.000...

Șefii Jandarmeriei, audiați de DNA! Acuzaţiile sunt GRAVE! Prejudiciu de peste 80.000 de lei

DNAȘefii Jandarmeriei, audiați de DNA! Acuzaţii sunt GRAVE! Prejudiciu de peste 80.000 de lei / foto: Euractiv.ro

Şeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, şi foştii şefi, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea, sunt așteptați, joi, 24 septembrie, la DNA. Cei trei au fost citați în calitate de suspecți!

Ei trebuie să dea socoteală în fața procurorilor anticorupție de banii pe care i-ar fi încasat ilegal pentru sute de ore suplimentare fictive. Șefii din Jandarmerie au fost puşi sub urmărire penală de DNA, prejudiciul cauzat de aceştia ridicându-se la peste 80.000 de lei, au declarat surse din cadrul MAI.

În cazul lui Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. Acesta şi-ar fi aprobat singur, din „pix”, efectuarea şi plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul şefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu. Tot el ar fi aprobat şi orele suplimentare pentru ceilalţi doi, Cătălin Sindile şi Constantin Florea.

Cât despre Ionuţ Cătălin Sindile, acesta a fost plătit pentru „orele suplimentare” efectuate inclusiv în seara zilei de 10 august 2018, la mitingul Diasporei.

Au fost puși sub urmărire penală

Demersul procurorilor anticorupţie vine în condiţiile în care, în iulie, Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi, apoi, a sesizat DNA. Bogdan Enescu şi colegii săi de dosar au fost puşi sub urmărire penală pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie.

Potrivit articolului 300 din Codul Penal, uzurparea funcţiei este „fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu intră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

author avatar
Andreea Vlad
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger