AcasăDezvaluiriAncheteȘeful Jandarmeriei, pensionat cu 200 milioane la 47 de ani!

Șeful Jandarmeriei, pensionat cu 200 milioane la 47 de ani!

Colonelul Enescu și-a negociat la sânge retragerea

Probabil că profitând din plin că ministrul Marcel Vela este ”cu ochii” pe clanurile interlope, colonelul Bogdan Enescu a reușit să-i bage acestuia sub nas la semnat, nici el nu mai știe măcar a câta oară, o nouă prelungire a împuternicirii la comanda Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Numai că, după ce a primit împuterniciri ba de șase luni de zile, ba de trei, ba chiar de doar o lună, cum a fost chiar ultima oară, de această dată cel apelat de către proprii subalterni drept ”Motanul Garfield” a primit încă 60 de zile! De zici că este control judiciar, ci nu împuternicire în fruntea Jandarmeriei Române!

Zmeii Vela și Despescu s au făcut mielușei

Iar faptul că tocmai oamenii care trimiseseră Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne peste el – este vorba de secretarul de stat Bogdan Despescu și de ministrul Marcel Vela – au ajuns acum să îi prelungească împuternicirea ofițerului cu cele mai multe plângeri penale și dosare aflate în instrumentarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București și a Secției Militare a DNA rămâne totuși un mare mister. Iată însă că am reușit cel puțin să dezlegăm un altul… Și anume de ce de această dată prelungirea este de două luni de zile…

Nu de una, nici de trei, ci pe 60 de zile, fapt fără precedent în istoria Ministerului de Interne. Iar explicația halucinantă este că Bogdan Enescu face 47 de ani pe 18 octombrie! Și astfel se poate pensiona până la termenul pe care a reușit să îl obțină, cel de 31 octombrie! Acum desigur că rămâne de lămurit grija cu care conducerea MAI trage de timp într-un mod deja atât de jalnic doar pentru ca un ofițer cu grave probleme de imagine ci nu doar precum colonelul Bogdan Enescu să se poată pensiona din postura de inspector general. Și cu o pensie lunară cu puțin peste 20.000 de lei, după cum i-a fost deja calculată ”proiecția” celui care în ultimele luni și-a bifat sute de ore suplimentare, doar pentru a își rotunji astfel pensia la un plafon la care nu prea mai visează nimeni altcineva de la vârful MAI și nu doar.

Ce trebuie să se bucure jandarmii carne de tun că șeful lor e cel mai bogat din MAI

Acum, desigur, chiar dacă o pensie de 200 de milioane este absolut fabuloasă pentru România zilelor noastre, nu toți inițiații sistemului bagă însă acum mâna în foc că inspectorul general Bogdan Enescu își va și ține promisiunea făcută lui Vela și chiar va ieși la pensie după cele două luni…

Așteaptă să treacă 18 octombrie !

Iată că în timp ce dă declarații belicoase copiate parcă din filmele americane, ministrul Vela pare a se juca de-a polițistul bun și polițistul rău cu proprii subordonați. Astfel că după ce mii de polițiști se trezesc deja cu veniturile ”ciopârțite” cu câteva sute de lei în fiecare lună, după ce lefurile le-au fost ”secretizate” fără să o ceară nimeni, același ministru dovedește o generozitate extremă față de inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Ce înseamnă să păzești casa cui trebuie de pe Lacul Fundeni

Cu care a negociat ”la sânge” să mai rămână două luni de zile pe funcție, pentru a putea astfel îndeplini condițiile necesare pensionării. Pentru că Bogdan Enescu face 47 de ani pe 18 octombrie, iar ultimele șase luni de activitate sunt unele excepționale din punct de vedere financiar. Pentru că așa după cum dezvăluiam în exclusivitate, declanșând o adevărată sarabandă a anchetelor interne sau penale, colonelul Bogdan Enescu a început cu luna aprilie să își ponteze sute de ore suplimentare lunar. Ajungând astfel la performanța unui venit cu mult peste 30.000 de lei!

Ceea ce face și mai stranie decizia de ultimă oră a ministrului Vela de a închide astfel ochii la ancheta derulată de Direcția Națională Anticorupție tocmai pentru ”umflarea” ilegală a veniturilor inspectorului general al Jandarmeriei Române!

Auditul Intern, raport ”beton”!

Dar, culmea, chiar și a controlului solicitat chiar de acesta Auditului Intern. Mai ales că înainte de a negocia pensia lui Enescu, ministrului Marcel Vela i se pusese la dispoziție raportul Direcției Generale de Audit Intern. Un raport ”beton”, bine documenat și mai ales bine probat. Și care urmează în mod absolut legal să își urmeze cursul firesc către …Parchetul Militar.

Numai că Vela i-a prelungit totuși împuternicirea pentru două luni, perioadă în care noul raport se va adăuga celorlalte dosare aflate deja în lucrul procurorilor militari, care au și făcut primele audieri. Mai mult decât atât, în cele din urmă colonelul Bogdan Enescu a binevoit să semneze raportul prezentat, obiecțiile acestuia axându-se strict pe identificarea ”surselor lui Tache”.

Ajungând să ceară documentarea celor mai de încredere oameni ai săi, de parcă singura problemă la IGJR este că s-a aflat cât încasează colonelul Enescu, ci nu că acesta și-a umflat contul cu zeci de mii de lei lunar în plină stare de urgență și de alertă. Și uite cum reformarea MAI înseamnă nu doar schimbarea colantării de pe mașini și a uniformelor cadrelor, dar și pensionarea colonelului Bogdan Enescu la doar 47 de ani, cu 20.000 de lei pe lună!

author avatar
Catalin Tache
12.670 afisari

20 COMENTARII

  1. O tara de prosti.Sa platiti,fraierilor,impozite sa va cocosati sa le asigurati astora viata de nababi.Apoi sa va cumparati mredicamentele ca o sa aflati ca CNAS nu are fonduri.Bogdane,ai murit,ma?

  2. ACEST SISTEM DE PENSIONARE REPREZINTA UN MARE FURT NATIONAL in dtrimentul dezvoltarii normale a tarii.
    ACEST SISTEM DE PENSIONARE TICALOS SI BANDITESC A FOST „LEGIFERAT” PE ŞESTACHE LA INITIATIVA IZMENARULUI GABRIEL OPREA .
    MODUL DE OPERARE IN STIL MAFIOT DAMBOVITEAN ESTE; dai mita substantiala cui trebuie adica UNUI MAFIOT DIN STRUCTURILE DE PUTERE ALE STATULUI sa te numeasca intr-o inalta functie timp de 6 luni dupa care iesi la pensie cu valoarea medie a ultimilor 6 salarii in care sunt cuprinse si tot felul de sporuri ne mai auzite.
    VECHIMEA SAU VARSTA DE PENSIONARE ESTE TOT O MARE HOTIE FACUTA IN SISTEM HAIDUCESC.
    GOLANEALA SI HOTIA CEA MARE CONSTA SI IN FAPTUL CA BUGETUL ASIGURARILOR MATERIALE ESTE cont comun CU CEL DE SALARIZARE SI PENSII, motiv pentru care dotarile si intretinerile mijloacelor din structurile MAI sunt cu mult sub necesar.

    • Celor care ies la pensie mai devreme fata de varsta normala de pensionare 55 de ani nu trebuie sa li se acorde pensie de serviciu. DE asemenea nici celor care sunt sub ancheta penala ori sanctionati de justitie nu trebuie sa li se acorde pensie de serviciu. Acestia pot primi doar pensie calculata pe baza contributivitatii.
      SITUATIA ESTE VALABILA INCUSIV PROCURORILOR, JUDECATORILOR ETC.

      • O nenorocire si mai mare ce ajuta ladisparitia natiei romane SUB IMBOLDUL GROPARILOR NEAMULUI este PLATA CUMULATA DE PENSII multiple SI SALARIU DE BUGETAR (SITUATIE NE MAI INTALNITA IN VREO TARA CIVILIZATA ) . ACESTE SITUATII SE REGASESC LA CCR, Curtea de Conturi, ASF, BNR, dar si la COMPANII DE STAT, (Transgaz, Transelectrica,Hidroelectica etc) unde balaurii cu mai multe capete sau rechinii in cauza nu au nici o competenta profesionala legata de postul pe care il ocupa.

  3. Cu o astfel de nesimțire chiar nu s a mai confruntat MAI niciodată!!!!vela cum sa i dai pensie ăstuia ???pt ce îl lași sa și bage câte ore vrea??? La ce ai mai trimis auditul atunci,doar de sanchi?

  4. Dezamăgitu.
    De 30 ani se pălăvrăgește despre marile furturi, abuzuri în Ministerul de Interne, dar ursu merge și cîinii latră. Tot de 30 de ani România e fost preluată și distrusă de clanurile mafiote, sub formă de ”partide„ pe care proștii le votează cu nonșalanță. Ce așteptare să ai după degradarea culturală și morală a acestui popor. ”Trăiască„ succesul capitalismului, (cercurilor imperialiste despre care vorbea Nicolae Ceaușescu), care a făcut din poporul român, niște dobitoace. România a fost distrusă uman, economic, militar etc. Suntem în procesul de degradare totală. Este dezgustător dar situația este dramatică. Era o remarcă. Țară frumoasă păcat că este locuită.

  5. cel mai prost comandant (din toate pct de vedere), al Jandarmeriei de cand s a infiintat aceasta institutie! asta zic toti jandarmii sau o gandesc!
    e genul de comandant despre spui cu rusine ca iti este comandant…sa plece cat mai repede, sa se duca dracu…

  6. Nu vă mai agitați atâta, omul se bucură de protecția mai marilor liberali, aceia care strigă în gura mare că legea trebuie respectată dar nu de ei ci de PeeeSeeeDeee. Oare cine este protectorul suprem, cui i-a făcut servicii și are obligații față de acest impostor care a parazitat jandarmeria și unde se poartă ca un satrap, proferând amenințări la adresa subalternilor?

  7. O probă, ceva, în sprijinul celor (revoltătoare, dacă ar fi adevărate) de mai sus? Declarația unui martor, o poză de pe un fluturaș de salariu, ceva verificat/coroborat din măcar trei surse… Sau trebuie să-l credem pe cuvânt pe scriitorul acestui eseu?

    • Poți sa i crezi pe procurorii DNA care au deschis ancheta oficială exact pt asta…

  8. Dragi conationali
    Atita timp cit ne ducem la vot peste 50 % si votam tot pe aia , vopsiti intre timp , ne meritam soarta .
    5 -10% prezenta la vot si sa-i vedem daca mai au curaj sa vorbeasca . In numele cui ?

  9. Cat poate sa aiba sinecura asta salariul normal, pe functie de general, dar cu grad se colonel? Ca doar n-o avea salariul mai mare decat ministrul internelor?! Apoi, sporurile adaugate stiu ca sunt de cam 30% din salariul de functie. Cum sa adaugi ore lucrate ca sa faci 30000 de lei pe luna. Ia sa vada aia de la audit sau procurorii daca nu cumva luna astuia are cam 300 de zile! Sa intrebe acasa, nevasta, amanta, pisica, catelul etc. daca asta a dat toata luna pe-acasa sau a stat inchis in birou timp de 6 luni, asteptand malaiul necuvenit!
    Nenorocitilor!!!! Cu partidele voastre de derbedei sociali ce sunteti!

  10. @Altul mai ieftin nu au găsit, ? Sunteți de părere că partidele politice încearcă să își asigure finanțări și din „alte surse”, ?

  11. & Pe seceta asta atâția bani, ? Bă grânarul Europei, ?
    Sunteți de părere că în anii cu secetă pensionările ar trebui să se facă cu pensii mai mici, iar angajările cu salarii mai mici, ?

  12. Dl Tache, în trecut apăreau articolele dumneavoastră legate de chestorul Alexandru Corneliu, supranumit Șandor (prietenii știu motivul)..
    Dacă ați fi urmărit traseul personajului, puteați scrie un articol similar celui de mai sus. Omul este cu pensie de serviciu super babană, dar ..surpriză (sau nu), si director general adjunct intr o structură centrală a MAI (ministerul al cărui pensionar este..). Cu remunerație pe măsură. Tot persoana in cauză încasează de la altă structură a MAI, de data asta Academia de Poliție, plăți pentru..activități didactice.Conform declarației de avere 2020..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger