Cauta

Se fac noi angajari in cadrul MAI. Sunt scoase la concurs aproape 3.000 de posturi

Odata ce prima etapa, demarata lunile trecute, s-a incheiat, la inceputul lui aprilie s-a dat startul si celei de-a doua proceduri din cadrul Planului de masuri pentru reducerea deficitului de personal din cadrul Ministerului de Interne.

Daca in prima faza a proiectului au fost trecuti in corpul ofiterilor o mie de subofiteri si agenti, acest nou pas presupune incadrarea, in structurile ministerului condus de Petre Toba, in perioada urmatoare, toate prin concurs, a nu mai putin de 2.980 de cadre. Asadar, daca vreti sa lucrati in cadrul MAI si indepliniti conditiile impuse pentru a participa la aceste concursuri, puteti sa va inscrieti!

E important de stiut -cele mai multe locuri disponibile sunt la nivelul Politiei Romane. Astfel, din cate anunta sambata MAI, intr-un comunicat, la nivelul IGPR se vor pune la bataie, prin concurs, nu mai putin de 1.900 de posturi „pentru reincadrarea fostilor politisti iesiti din sistem din motive neimputabile lor, precum si din sursa externa”. Aceste posturi vacante sunt de agenti de ordine publica, pentru sectiile de politie din Capitala si din mediul rural.

Astfel de proceduri de reincadrare de subofiteri – 350 la numar- vor avea loc si in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in timp ce la Inspectoratul General pentru Imigrari vor fi organizate concursuri pentru posturi de agenti de politie in unitati operative, fiind disponibile 20 cu incadrare din sursa externa si 10 posturi cu reincadrare a fostilor politisti.

Angajari se fac si in structurile operative ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, unde s-a dat startul procedurilor menite sa recheme in activitate a 250 de subofiteri, dar si la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul acestuia din urma fiind scoase, de asemenea, la concurs 450 de posturi de subofiteri.

Reprezentantii ministerului dau asigurari ca toate „concursurile vor fi organizate in conditii de maxima transparenta, obiectivitate si corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Vor fi elaborate tematici si bibliografii unice pentru functii similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin retele criptate. De asemenea, va fi asigurata monitorizarea si supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrarilor de concurs realizandu-se pe loc, in fata candidatilor”, din cate se mai mentioneaza in comunicatul din directia MAI.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version