AcasăNewsSe anunță o nouă perioadă cu ploi abundente. Zonele aflate sub COD...

Se anunță o nouă perioadă cu ploi abundente. Zonele aflate sub COD GALBEN

Meteo, 17 noiembrie. Ploi în mai multe zone din țară

Umbrelele și pelerinele de ploaie se vor dovedi accesorii utile și în intervalul imediat următor, în mai multe regiuni ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționarea tip COD GALBEN (DETALII AICI), specialiștii transmițând faptul că în intervalul 29 septembrie, ora 11:00 – 30 septembrie, ora 10:00, în Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, în special în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Ceea ce înseamnă că se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat căderi de grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40…60 l/mp”, conform ANM.

Zonele aflate sub COD GALBEN (foto: ANM)

Meteorologii menționează, totodată, faptul că miercuri și joi va ploua atât în vestul, centrul și nordul țării, cât și la munte, ”iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate”.

Ce se anunță pentru București

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis și marți prognoză specială pentru Capitală. Specialiștii au în vedere perioada 29 septembrie, ora 11- 30 septembrie, ora 10. Și anunță că în acest interval cerul va avea înnorări și ”trecător va ploua slab, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou spre sfârșitul acestuia”.
De asemenea, se va simți și vântul, care va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare după-amiaza și seara, în jurul a 43 km/h. ”Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade”, transmit meteorologii.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger