AcasăNewsAvertizare meteo de ultimă oră! COD GALBEN de ploi până marți. Ce...

Avertizare meteo de ultimă oră! COD GALBEN de ploi până marți. Ce se anunță pentru Capitală

Meteo, 28 februarie. Cum va fi vremea în ultima zi a acestei luni

Vin ploile! Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis în urmă cu scurtă vreme o atenționare tip COD GALBEN, prin intermediul căreia anunță precipitații însemnate cantitativ în mare parte din țară.

Astfel, e bine să aveți în vedere faptul că, de luni de la ora 18 și până marți la prânz, la ora 12 mai exact, în Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș sunt anunțate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Acest lucru înseamnă că se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizare meteo de ultimă oră! COD GALBEN de ploi până marți. Ce se anunță pentru Capitală (sursa foto: ANM)

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40…60 l/mp”, transmit reprezentanții ANM, cu mențiunea că ploi și fenomene specifice instabilității atmosferice vor apărea și în restul țării, ”iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h”.

Mai mult, meteorologii se așteaptă ca de marți după-amiază și până vineri să plouă însemnat cantitativ în special în jumătatea de nord a României.

Cum va fi vremea în București

Tot în cursul acestei prime zile a săptămânii, ANM a făcut publică și o prognoză special realizată pentru Capitală, valabilă în perioada 28 septembrie ora 18 -29 septembrie ora 12.

În acest interval, Bucureștiul va avea parte de un cer cu ”înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”.

author avatar
Cristina Stefan
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger