Cauta

Schimbari RADICALE pentru soferi! Ce surpriza le-a pregatit Guvernul conducatorilor auto!

Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica proiectul „Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera 2013-2020”, creat in 2011, care urmeaza a fi aprobat de catre Guvern. Soferii vor avea parte de schimbari radicale.

Este vorba despre un document-cadru pentru imbunatatirea traficului rutier din Romania, ca urmare a faptului ca in 2012 numarul de morti in accidente a crescut pentru prima data in ultimii patru ani, in 2012. Romania, ca si celelalte tari din UE, trebuie sa reduca numarul victimelor din accidente rutiere cu 50% pana in 2020.

Astfel, printre prevederile prevazute in document se numara si interzicerea detectoareloe de radar, introducerea camerelor video cu radar la nivel national, interzicerea ATV-urilor pe drumurile publice. Totodata se va crearea o legislatie pentru introducerea sistemelor de imobilizare a autovehiculelor, daca soferul a baut – dispozitivele “alcolock”, sau reabilitarea soferilor care raman fara permis prin consiliere psihologica si ingrijirea victimelor din accidente rutiere.

Sistemul „alcolock” este un dispozitiv care detecteaza prezenta vaporilor de alcool atunci cand soferul se urca la volan si nu permit pornirea autovehiculului. Desi nu se stie daca deocamdata persoanele fizice vor fi afectate de aceasta masura, exista intentia, la nivelul Uniunii Europene ca producatorii auto sa instaleze obligatoriu si „alcolock”, asa cum se intampla acum cu ABS-ul.

„Suntem singura tara din UE care nu avem adoptata la nivel guvernamental Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera. Ea zace si cred ca a venit momentul ca cineva sa sesizeze acest lucru”, a precizat seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, la seminarul international „Siguranta rutiera in context european”, organizat de Politia Romana.

O alta propunere a Guvernului ii vizeaza pe soferii care vor putea sa opteze pentru recuperarea punctelor de penalizare, primite in momentul in care incalca legea. Astfel ei vor putea sa: „participe, in centre autorizate, la programe de reabilitare comportamentala/consiliere psihologica, la cursuri de conducere defensiva/preventiva sau la efectuarea in spitale a unui stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere”. Acest sistem ar presupune ca punctele de penalizare sa nu se mai radieze automat la 6 luni de la primire.

 

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Exit mobile version