Cauta

Saptamana cruciala pentru soarta emigrantilor

Statele membre UE se vor reuni din nou pentru a incerca sa ajunga la un acord cu privire la repartizarea a 120.000 de refugiati propusa de Comisia Europeana.

Refugiatii se lupta pentru fiecare loc in trenurile catre vestul Europei

In timp ce agentia Frontex a contabilizat peste 500.000 de imigranti care au intrat in UE incepand cu luna ianuarie, tarile UE nu au ajuns inca la un acord cu privire la repartitia echitabila a noilor veniti. Ungaria, Slovacia, Republica Ceha si Polonia se opun in continuare cotelor propuse de Comisia Europeana, estimand ca fiecare tara trebuie sa fixeze numarul de persoane pe care-l poate primi. Ieri, sefii diplomatiilor acestor tari s-au intalnit cu omologul lor luxemburghez, al carei tara asigura presedentia UE, pentru negocieri. La discutii se asteptau a fi invocate sistemul de repartitie al emigrantilor, maniera in care Europa trebuie sa-si protejeze frontierele sau masuri de separare a refugiatilor de emigrantii economici, informeaza 20minutes.fr.

Reuniune a ministrilor de Interne ai UE

Astazi, ministri de Interne ai UE se reunesc pentru discutarea repartizarii a 120.000 de refugiati intre tarile UE, propusa de Comisia Europeana pentru protejarea Italiei, Greciei si Ungariei. Va fi abordat si modul in care tarile europene pot descuraja refugiatii sirieni sa paraseasca taberele din Turcia, Liban si Iordania. Tinta acestei reuniuni extraordinare este gasirea unui numar cat mai mare de puncte asupra carora ministri ar putea cadea de acord inaintea summit-ului european de maine. Astazi este asteptat si raportul OECD ”Perspectivele migratiilor internationale 2015”, care contine analiza miscarilor si politicilor migratorii in tarile OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).

Summit european al sefilor de stat si de guvern

Sefii de stat ai UE sunt asteptati, maine, la Bruxelles, pentru a finaliza discutiile pe dosarul emigrantilor. ”Europa trebuie sa actioneze impreuna, Germania nu poate suporta singura aceasta sarcina”, a declarat duminica Angela Merkel. In cadrul acestui summit, sefii statelor UE vor aborda si chestiunile financiare ale crizei emigrantilor: finantarea centrelor de primire si identificare, ajutorul tarilor care vor primi refugiatii, dar si dezvoltarea cooperarii cu Turcia si tarile frontaliere Siriei in incercarea de a-i mentine pe refugiati in zona.

Ungaria cumpara publicitate in presa libaneza pentru a-i avertiza pe refugiati

”Traversarea ilegala a frontierei unui stat este o infractiune pasibila cu inchisoarea”, se arata in spatii publicitare ale ziarelor libaneze, spatii cumparate de Ungaria pentru a-i avertiza pe emigranti cu privire la tentativele acestora de intrare ilegala pe teritoriul acestei tari. ”Ungurii sunt ospitalieri dar impotriva celor care vor sa intre ilegal in Ungaria vor fi luate cele mai severe masuri”, se arata in alt anunt publicat ieri, in araba si in engleza, de trei cotidiane locale. ”Nu-i ascultati pe traficantii de fiinte umane. Ungaria nu va permite imigrantilor ilegali sa-i traverseze frontierele”, se arata in mesajul semnat de guvernul maghiar.

MAI propune pedepse de pana la 12 ani inchisoare pentru traficanti

Ministerul Afacerilor Interne roman a initiat un proiect de lege care vizeaza inasprirea sanctiunilor aplicate pentru traficantii ilegali de migranti. Initiativa este un demers de descurajare a celor care racoleaza, calauzesc si transporta persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, se arata intr-un comnunicat MAI. Astfel, ”Traficul de migranti savarsit in scopul obtinerii unui folos patrimonial sau cand se desfasoara prin mijloace care pun in pericol viata, integritatea sau sanatatea migrantului ori cand acesta este supus la tratamente inumane, se va sanctiona cu o pedeapsa care poate ajunge pana la 12 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi”. ”Totodata, prin modificarea propusa la articolul 263 din Codul Penal, minimul pedepsei pentru infractiunea de trafic de migranti creste de la 3 la 5 ani”. In acelasi timp, proiectul prevede ”confiscarea speciala a bunurilor care au fost folosite in orice mod pentru savarsirea acestor infractiuni sau a banilor rezultati din traficul de migranti”.

Statele Unite vor primi 100.000 de refugiati in urmatorii doi ani

SUA planuiesc primirea a 85.000 de refugiati in 2015, din care 10.000 sunt sirieni, apoi 100.000 in 2017, a anuntat duminica secretarul de stat John Kerry, criticand Moscova pentru sustinerea militara acordata regimului sirian, care risca sa agraveze si mai mult criza migratorie. Kerry a saluat comportamentul Germaniei de la debutul acestei crize in Europa, in conditiile in care Berlin se asteapta sa primeasca intre 800 de mii si un milion de solicitanti de azil pana la sfarsitul anului. Seful diplomatiei amerifcane a explicat ca SUA ar dori sa primeasca mai multi refugiati dar acest lucru este dificil dupa atentatele din 11 septembrie, legislatia implicand controale amanuntite si de durata.

Ultimele stiri

  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Exit mobile version