Cauta

S-o spunem pe-a dreapta: tarile-lider din UE isi urmaresc numai interesele nationale

Daca politicienii nu pot sau nu vor sa aiba de a face cu realitatea, rusinea lor este spalata de multe ori de specialistii din diverse domenii care au curajul de a spune lucrurilor pe nume. Ultimul iesit la rampa oamenilor de onoare este Viorel Lucaci, inspector de stat la Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana. Cititi, merita!

Puternicii Europei isi vad de interesele lor De ale noastre nu ne ingrijim nici noi

Recent, in cadrul nu stiu carei intruniri in care se vorbea despre interoperbilitatea transporturilor si beneficiile acesteia in cadrul UE,  Viorel Lucaci a zugravit adevaratul tablou al ixvorului de prosperitate din tarile-lider ale UE. Uitati limpezime:”Statele cele mai puternice din punct de vedere economic ale Uniunii Europene isi vad in primul rand de interesele strict nationale, fiind preocupate preponderent de prosperitatea retelelor de transport si a infrastructurilor proprii, a economiei nationale, a propriilor producatori sau operatori feroviari, abia apoi elaboreaza si unifica acte normative comunitare pe teme cum ar fi „integrare a retelelor”, „interoperabilitate”, „piete deschise” sau „spatii feroviare unice”, spune Viorel Lucaci. Evident, exemplul a venit din Germania, motorul politico-economic al UE:  noua linie de mare viteza care a fost recent inaugurata intre Berlin si Munchen.  Germania, exploatarea efectiva a liniei de cale ferata cu publicul calator incepand la doua zile dupa inaugurare. „Avand o lungime de peste 600 de kilometri, magistrala feroviara inaugurata pe 9 decembrie este o parte componenta a unei axe de transport extrem de importante pentru conexitatea teritoriala a Germaniei. Notiunea de conexitate defineste acea calitate a unei retele (de transport, energetica sau de alta natura) de a prezenta legaturi intre obiectivele importante din teritoriu (aglomerari urbane, obiective industriale, porturi etc.). Atunci cand aceste legaturi sunt de mare viteza, spunem ca teritoriul – unui stat sau al mai multor state luate la un loc – prezinta o conexitate ridicata. Un asemenea parametru genereaza o serie de efecte pozitive evidente atat in plan economic, social cat si geopolitic. Astfel, aceste state sau grupari de state beneficiaza de un teritoriu cu o coeziune ridicata”, a precizat Lucaci. In context, el a evidentiat faptul ca „un lucru este cert si l-am inteles pe deplin in ultima perioada, anume ca statele cele mai puternice din punct de vedere economic ale Uniunii Europene, adica cele care se respecta, isi vad in primul rand de interesele strict nationale si numai nationale”. Corect, atunci cand scapam de nemernicii care nu sunt capabili sa gandeasca asa ceva si pentru tara lor si a noastra, Romania?

Ultimele stiri

  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Exit mobile version