Cauta

S-a infiintat Politia apei

Pe fondul crizei acute de apa a  metropolei sud – africane Cape Town, au aparut echipe de ofiteri numiti de localnici „politistii apei”, un departament care patruleaza strazile, verificand  daca regimul de austeritate impus la consumul de apa nu este incalcat.

Controlorii secetei din Cape Town

Un peisaj dezolant, ofiteri care folosesc masini fara insemnele politiei verifica, de pilda, spalatoriile auto  ce folosesc ilegal conductele de apa potabila: „Nu aveti voie sa folositi sistemul municipal de aprovizionare. Stiti asta! Am mai fost aici de trei ori pana acum, v-am informat, dar du

Pe fondul crizei acute de apa a  metropolei sud – africane Cape Town, au aparut echipe de ofiteri numiti de localnici „politistii apei”, un departament care patruleaza strazile, verificand  daca regimul de austeritate impus la consumul de apa nu este incalcat.

Un peisaj dezolant, ofiteri care folosesc masini fara insemnele politiei verifica, de pilda, spalatoriile auto  ce folosesc ilegal conductele de apa potabila: „Nu aveti voie sa folositi sistemul municipal de aprovizionare. Stiti asta! Am mai fost aici de trei ori pana acum, v-am informat, dar dumneavoastra nu incetati. De ce?”, o intreaba pe patroana spalatoriei ofiterul Ashwyn Maxim, dupa care o amendeaza pe loc cu 3.000 de ranzi. Mai mult, oamenii se reclama reciproc ca nu tin cont de restrictiile oficiale si folosesc apa de la robinet pentru a-si umple piscinele, “politia apei” primeste sute de apeluri telefonice pe zi. Cape Town se confrunta cu cea mai severa seceta din ultimii ani,  in „Ziua Zero” (9 iulie) apa nu va mai curge la robinete, autoritatile au cerut populatiei sa se limiteze la 50 de litri pe zi pe cap de locuitor sau echivalentul unui dus zilnic de trei minute. In luna iulie, locuitorii din Cape Town se vor alimenta de la 200 de puncte de colectare a apei, de unde vor primi un maximum de 25 de litri pe zi pe cap de locuitor, in contextul in care orasul este cea de-a doua cea mai mare aglomeratie urbana din Africa de Sud, vizitata de o multime de  turisti. Din 2016, autoritatile sud-africane au rationalizat apa,  reducand la jumatate consumul, de la 1,1 miliarde de litri pe zi, la aproximativ 523 de milioane de litri pe zi.mneavoastra nu incetati. De ce?”, o intreaba pe patroana spalatoriei ofiterul Ashwyn Maxim, dupa care o amendeaza pe loc cu 3.000 de ranzi. Mai mult, oamenii se reclama reciproc ca nu tin cont de restrictiile oficiale si folosesc apa de la robinet pentru a-si umple piscinele, “politia apei” primeste sute de apeluri telefonice pe zi. Cape Town se confrunta cu cea mai severa seceta din ultimii ani,  in „Ziua Zero” (9 iulie) apa nu va mai curge la robinete, autoritatile au cerut populatiei sa se limiteze la 50 de litri pe zi pe cap de locuitor sau echivalentul unui dus zilnic de trei minute. In luna iulie, locuitorii din Cape Town se vor alimenta de la 200 de puncte de colectare a apei, de unde vor primi un maximum de 25 de litri pe zi pe cap de locuitor, in contextul in care orasul este cea de-a doua cea mai mare aglomeratie urbana din Africa de Sud, vizitata de o multime de  turisti. Din 2016, autoritatile sud-africane au rationalizat apa,  reducand la jumatate consumul, de la 1,1 miliarde de litri pe zi, la aproximativ 523 de milioane de litri pe zi.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version