Cu mai puțin de două luni rămase până la trecerea în 2023, s-a aflat de la șeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, strategia ANAF pentru anul ce vine. Și ce contribuabili vor fi vizați de inspecțiile fiscale.
Președintele ANAF a făcut aceste precizări la un eveniment la care a participat marți, 18 octombrie. Așa s-a aflat care e strategia ANAF pentru perioada următoare.
„Conform strategiei ANAF, eficienţa colectării se va realiza prin sprijinirea conformării, în special, precum şi din combaterea evaziunii fiscale la declarare şi plata impozitelor şi taxelor.
ANAF continuă procesul de reformă, implementarea planurilor de eficientizare a activităţii şi, nu în ultimul rând, colaborarea eficientă pe plan internaţional şi deschiderea către bunele practici adoptate de către alte state”, a declarat Lucian Heiuș, citat de agerpres.ro.
Care e planul pentru 2023: inspecţiile fiscale vor viza TVA și contribuabilii ajutați de stat
Pe ce zone se vor concentra inspecțiile fiscale în 2023? Iată ce s-a aflat de la șeful ANAF! „Obiectivele strategice ale ANAF prin simbioza a două componente strategice principale: digitalizarea şi gestionarea eficientă a resurselor umane. La rândul lor, obiectivele strategice pentru perioada 2021 – 2024 vor contribui la creşterea accelerată a veniturilor colectate de ANAF şi la combaterea eficientă a evaziunii fiscale.
În 2023, inspecţiile fiscale se vor concentra pe TVA, tranzacţiile pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de servicii din partea statului, dar şi în industriile cu creştere economică în ultima perioadă, creştere care nu s-a reflectat şi în volumul de taxe declarate”, a mai afirmat Heiuş.
Șeful ANAF a postat pe Facebook un scurt mesaj cu trimitere la prezența sa la evenimentul de profil desfășurat marți. „Am participat astăzi cu mult entuziasm la evenimentul organizat de Curs de Guvernare – „Provocările fiscale – la ce să se aștepte economia?”.
Mă bucur că am putut contura o imagine cu privire la direcția în care se îndreaptă activitatea de control în viitorul apropiat, dar și la mecanismele pe care le utilizăm pentru a crește gradul de colectare și conformarea voluntară”, a scris Heiuș pe rețeaua de socializare.
Topul prezentat de șeful ANAF pe Facebook
Vinerea trecută, pe 14 octombrie, Lucian Heiuș postase tot pe pagina sa de Facebook referiri la verificările derulate, în ultima lună, de instituția pe care o conduce, și un top 3 al persoanelor fizice cu diferenţele cele mai mari între veniturile declarate şi cele efective.
„În ultima lună, în urma activității de verificare a persoanelor fizice s-au constatat venituri suplimentare de 8.015.343 lei, ceea ce înseamnă creanțe fiscale de 2.081.806 lei.
Top 3
👉 locul 1, o persoană fizică din Suceava, 3.611.377 lei sume stabilite suplimentar, însemnând creanțe de 577.819 lei;
👉 locul 2, o persoană fizică din Ilfov, 1.481.644 lei – creanțe de 237.063 lei;
👉 locul 3, o persoană fizică din Vâlcea, 1.212.735 – creanțe de 194.037 lei.”, a scris Heiuș, la acea dată, pe rețeaua de socializare.
Ii roade in cwr de venitul persoanelor fizice… De miliardele de euro date pe vaccinuri expirate, pe beamveuri cu dedicatie, pe fel si fel de cheltuieli aiurea, ii doare la banana. Tot pe prost se pune biciul. Iar prostul face protest cu 280 de insi, iar la Parascheva vin 160.000 de batuti in cap.
Sfanta Paraschiva e mai puternica decat protestul si oricum acolo se duc numai cetateni onesti care isi platesc taxele si impozitele.
Alooo, domnu’ Heius, da’ la profiturile externalizate de multinationale cand te uiti??? Sau mai bine-zis, o sa te uiti vreodata???
Faptul ca se trage tot pe cetateni iar multinationalele, afacerile de partid si ale serviciilor sunt protejate indica doar faptul ca lumea doarme, spalati pe creier cu toate mizeriile de emisiuni de la televizor si ochii in telefoane pe retele la ce a mai facut unu si altul, jumatate de zi la munca cu tot cu drum, venit acasa spalat, mancat, culcat, dupa care, trezit, spalat, mancat si plecat iar la servici…….. se numeste robotizare, idiotii nu vad realitatea ca sunt considerati niste simpli sclavi.
Un sistem global de tip clan interlop gurnavental, cu institutii de forta care cer taxa de protectie de la idioti ca sa ii lase in pace sa traiasca!
Baza piramidei, aia mare pe care stau toti pisatii astia din funbctiile de conducere este formata din sclavii pulii care sunt prea prosti sa inteleaga ca daca ar deschide ochii si ar spune STOP, atunci s-ar surpa tot sistemul asta infect!
Multi prosti pe pamantul asta doamne, multi rau de tot, spalati pe creier, niste animale, nu este de mirare ca s-au dus in turme sa isi ia serul magic!