Cauta

Romanii au votat pentru „premierul Dragnea”

Spectaculosul scor obtinut de PSD la alegerile de duminica deschide portile Palatului Victoria pentru Liviu Dragnea.

Scorul fabulos obtinut de PSD este biletul lui Liviu Dragnea pentru Palatul Victoria

In mod normal, sefia Guvernului este preluata de liderul partidului care castiga alegerile, implicit guvernarea. Cum PSD poate face si singur guvernul, desemnarea premierului ar trebui sa fie o simpla formalitate. Nu insa si pentru Klaus Iohannis, care a declarat deja ca nu va desemna ”o persoana care e urmarita penal sau condamnata penal, sau are probleme de integritate”. Impulsionati de scorul electoral de-a dreptul istoric, pesedistii ignora zicerea prezidentiala si il propun pe Liviu Dragnea premier. Ce-i drept, este pentru prima data dupa 1990 (cand FSN si-a adjudecat pe cont propriu majoritatea parlamentara) cand un singur partid si nu o alianta obtine peste jumatate dintre mandate. Este vorba de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, care si-a depasit toti predecesorii celebri (Adrian Nastase, Mircea Geoana, Victor Ponta) cu aceasta performanta. Iar cum atat programul cat si campania PSD au fost axate pe Liviu Dragnea (el a prezentat programul si tot el a fost pus in permanenta de adversari in antiteza cu premierul dreptei, Dacian Ciolos), pesedistii spun acum ca romanii au votat in cunostinta de cauza, in proportie de peste 50%, cu ”Liviu Dragnea premier”. In calea celor care il vor pe liderul PSD la Palatul Victoria sta insa o lege din 2001, care interzice numirea in functia de premier a unei persoane condamnate. ”Legea este neconstitutionala, nu poti interzice drepturile unui om pe o perioada nelimitata, inclusiv dupa ispasirea pedepsei. Constitutia nu contine asemenea limitari si ea prevaleaza in fata oricarei legi iar presedintele este garantul Constitutiei”, bat saua adeptii lui Dragnea, in speranta ca va pricepe si ”iapa” Iohannis. Convinsi ca o numire a lui Liviu Dragnea in fruntea Executivului este benefica pentru pastrarea pacii atat in PSD cat si in Parlament, implicit pe toata scena politica a Romaniei in noua configuratie consacrata de alegerile de duminica, partizanii ideii ii atrag atentia presedintelui Klaus Iohannis ca ignorarea vointei exprimate de mai mult de jumatate dintre romanii veniti la urne risca sa ”afecteze serios” stabilitatea interna a Romaniei si asta cu doar doi ani inainte ca tara noastra sa-si asume presedintia UE. Nu in ultimul rand, cei care il vad premier pe Liviu Dragnea vorbesc de bunele relatii existente intre acesta si liderii socialistilor europeni si amintesc ca PSD este, de fapt, ”partidul care a bagat Romania in NATO si a inchis capitolele de aderare la UE”.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version