Cauta

Romania, lasata fara cheile vistieriei europene

Totul e permis, dar pana la bani! Va jucati de-a presedintele (onorific, sa ne fie clar!), faceti propuneri, aveti pareri si idei, insa nu va atingeti de bani! S-a inteles? Mama, si ce frumos mai vorbise Donald Tusk in romana, cum i-a asezat el pe aceeasi coala de hartie atent impaturita pe Eliade si Duckadam (inspirat consilierul care a scris spiciul)! Doamne, ca la fel i-a prostit, pardon, vrajit si pe bulgari – (in discursul tinut la Sofia a schimbat doar fotbalistul).

Presidency my ass cum ar zice <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a>

Romania a preluat oficial presedintia Consiliului Europei, gata cu poze, ovatii si sprituri, hai, la munca! UE ne face si un cadou. Asa, de-nceput, sa stim ce inseamna darnicia Occidentului, caci vorbele lui Tusk prea ne-au dat aripi. Pe agenda de lucru a CE, primul punct trecut se refera la inghetarea platilor Uniunii Europene catre statele membre care intervin in instantele judecatoresti ori care nu oau masuri impotriva coruptiei si a fraudei!

E limpede, da? Avem justitie, frauda si coruptie, ingredientele ciorbei de potroace servita rezistentilor in prostie si ignoranta din Piata Victoriei. Fb-ul da in clocot, o armata de candizi necopti condusa de un bolsevic scuipat de istorie aplauda deja inchiderea robinetului cu fonduri europene, „ca sa nu mai fure PSD-ul banii UE”. Da, ca neprihanita UE saracea sub presedintia pesedista! Cum sa nu, se si pregateau alde Merkel, Macron si Salvini sa lase vistieria Bruxellesului pe mana seducatorului Dragnea!

E limpede ce s-a intamplat, hai sa nu ne mai furam singuri palariile. In prima ei zi la sefia Consiliului, Gioconda de Rosiorii de Vede a fost convocata in cabinetul presedintelui de facto, iar Donald Tusk a grait astfel: „n-am avut cand sa-ti zic la Bucuresti, dar o fac aici, mi-e mai usor. Canci bani de la UE, ai priceput, papusa?!”. Atat, nicio lacrima varsata, doar o mapa cu prioritatiile trasate Vioricai. Cap de lista – cum raman fara finantare europeana tarile membre care pun in pericol statul de drept si celelalte baliverne neomarxiste! Iar ca dovada ca nu glumeste, Europa a stabilit pentru miercuri dezbateri, iar joi vot in prima sesiune plenara a PE pe anul 2019.

Nu toti vor o asemenea lege

Culmea, propunerea nu se bucura de sprijinul tuturor europarlamentarilor. Bunaoara, eurodeputatii din comisiile de Buget si Control bugetar au adaugat garantii pentru a se asigura ca guvernele vor face plati in continuare beneficiarilor finali, chiar daca finantarea UE este suspendata. Nu se specifica in ce masura tarile membre UE pot ajunge in situatia de a ramane fara bani europeni, totul ramane la latitudinea Comisiei Europene, care stabileste care sunt deficientele observate in functionarea statului de drept. Cu alte cuvinte, daca Bruxellesului nu-i place fata ta, risti declansarea unei astfel de proceduri. Iar pesedistii au toate sansele sa fie dati exemplu, doar sunt clientii favoriti ai lui Frans Timmermans.

Ultimele stiri

  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din Fâşia Gaza, deşi Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu. Cel puţin 12 morţi (VIDEO)
  • Polonia verifică dacă judecătorul care a cerut azil în Belarus a fost spion
  • Exit mobile version