Cauta

Romania, la mana hackerilor

Autoritatile de la Bruxelles trag un semnal de alarma. Romania este cel mai vulnerabil stat UE la atacurile hackerilor. Acordul ACTA ”protejeaza” Romania prin impunerea dictaturii pe internet.

Romania poate cadea prada oricand hackerilor, din cauza lipsei de protectie informatica

Institutul Security and Defence Agenda (SDA) de la Bruxelles a efectuat un studiu in 23 de tari. Potrivit Financial Times, SDA a apelat la expertiza unor inalti oficiali din domeniul securitatii din cadrul NATO si Comisiei Europene, pentru a evalua gradul de siguranta si rezistenta la atacuri informatice al statelor vizate. In concluziile studiului se arata ca Romania face parte, alaturi de Brazilia, India si Mexic, din grupul celor mai vulnerabile tari la atacuri informatice si criminalitate electronica. Potrivit SDA, sectorul public si cel privat din aceste state nu utilizeaza sisteme si proceduri de protectie adecvate.

ACTA – barosul de prins muste

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat discret saptamana trecuta Tratatul Comercial pentru combaterea Contrafacerilor (ACTA), care prevede si actiuni impotriva pirateriei pe internet. Specialistii din domeniu, printre care deputatul Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, cer respingerea ACTA. ”Daca stim ca un grup de hoti locuieste intr-un apartament asta ne da dreptul sa perchezitionam toate apartamentele?”, se intreaba retoric deputatul. Potrivit ACTA, furnizorii de internet vor fi obligati sa faca politie pe net si sa verifice toate mailurile si continutul traficului de date din retea, ceea ce va incalca drepturile de proprietate si de intimitate ale utilizatorilor. Cei care sunt prinsi cu actiuni de piraterie sau contrafaceri ori sunt banuiti de acest lucru sunt decuplati din retea, primesc amenzi si pot face chiar si puscarie.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version