Cauta

Romania a dat Legea impotriva lenei!

Doamne, ca mare Ti-e gradina si multe putori stau la umbra ei! Cam asa-i in Romania, careia ne mandrim ca i se mai zice si Gradina Maicii Domnului. Asa o fi, dar e si Gradina Trantorilor, nu multi, cam juma’ de milion de tineri, ce prefera sa intinda mana la pomana Statului, ca-i mai dulce statul degeaba decat statul de plata pe la vreo fabrica. Nuuu, acolo-i urat rau de tot, e bau-baul ala de-i zice Pontaj! Pai, nea Pontaj asta a bagat frica-n tac’su si-n masa, acum sa-l apuce si pe-al mic?! Si, totusi, cred c-o sa-l cam inhate, ca la orizont mijesc masurile coercitive stipulate in Legea impotriva lenei, recent adoptata de Parlament.

De neconceput in alte tari perfect normal pentru Romania Vizati sunt asistatii social

Dincolo de absurdul situatiei – unde s-a mai pomenit sa votezi prin lege impotriva trandaviei?! -, masura adoptata de alesi e binevenita. Privita din perspectiva bugetului cocosat al primariilor de la sate, aceasta lege salveaza institutiile de la faliment, nu putine fiind situatiile in care ajutorul social cauza intrarea in incapacitate de plata. Totusi, ramane de vazut cum vor aplica primarii noile masuri, caci este stiut faptul ca orice edil cauta sa se puna bine cu alegatorii, nu sa-i intoarca impotriva sa. Si cum romanul s-a cam invatat sa taie frunze la caini, ba chiar ii si place!, cam greu sa-l goneasca o simpla lege spre munca.

Cine refuza munca nu primeste ajutor social

Esenta legii impotriva lenei e urmatoarea: cine refuza un loc de munca nu mai  primeste ajutor social de la stat! Pac-pac, cum ar zice Becali! In prezent, Romania dispune de 440.000 de tineri cu varsta pana in 35 de ani care nu au un job, dar nici nu-s interesati de asa ceva! Mai mult, de mai bine de 10 ani, in jur de 25.000 de oameni incaseaza ajutorul social, semn ca in tot acest timp nu s-au sinchisit sa-si gaseasca vreun loc de munca.

Si, totusi, realitatea ne face KO!

Sa nu ne imbatam cu apa rece, zic, ca realitatea ne face KO orice speranta de insanatosire. Nu credeti? Luati de va cruciti! ANOFM Bucuresti a orgnizat vineri, 19 octombrie, o noua editie a „Bursei locurile de munca pentru absolventi”. Spectacol, presa cu ale ei jurnalizde era acolo, manageri de multinationale, ceva firme romanesti scapate te-miri-cum de gheara DNA si… Si acum trebuia sa scriu de bucurestenii aia interesati de munca, nu? Canci, de unde atata interes?! 51 de rataciti au trecut pragul targului! 51!!! Sa mai scriem ca angajatorii au luat-o la sanatoasa dupa numai cateva ceasuri? Pe niciunul nu l-a apucat orele pranzului pe acolo, targul a fost un fiasco total! Concluzia? Pe langa Legea impotriva lenei, Parlamentul ar trebui sa reinvie si o prevedere stipulata in Constitutia Romaniei pe vremea lui Ceausescu. Era vorba despre „dreptul la munca si obligativitatea de a munci”, un drept care si azi mai provoaca frisoane anumitor cetateni.

Ultimele stiri

  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din Fâşia Gaza, deşi Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu. Cel puţin 12 morţi (VIDEO)
  • Polonia verifică dacă judecătorul care a cerut azil în Belarus a fost spion
  • VIDEO| Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer „armistițiu olimpic”
  • Exit mobile version