Cauta

Renumitul Chef Paul Oppenkamp reinventeaza bucataria la „The Artist”

Celebrul Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a transformat inaugurarea restaurantului sau – „The Artist” – din Centrul Capitalei intr-un adevarat spectacol gastronomic.

Celebrul Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a transformat inaugurarea restaurantului sau, „The Artist”, intr-un adevarat spectacol

Chef de Cuisine Paul Oppenkamp a pornit intr-o noua aventura atunci cand s-a hotarat sa aduca gastronomia moleculara la noi si sa-si deschida propriul restaurant, „The Artist”, in Centrul Istoric al Bucurestilor. Si nu numai el.

Miercuri seara, la petrecerea de inaugurare a restaurantului lui Oppenkamp, lumea buna din Capitala si vedetele alese pe spranceana au degustat cateva dintre retetele revolutionare inventate de proprietarul restaurantului „The Artist”.

Opera si savoare

Lumea buna a Capitalei si-a delectate simturile cu delicatesele inventate de Oppenkamp, servite in linguri special concepute pentru bucataria moleculara

Au fost reinterpretari de opera si muzica anilor ’30, proiectii cu structuri, sfere si molecule pe cladirile din Centrul Vechi, iar chelnerii imbracati impecabil, parca amintind de o alta perioada, au servit invitatii purtand manusi albe.

Talentatul Chef international de origine olandeza a transformat texturile, aromele si preparatele in uimitoare sculpturi savuroase, iar ingredientele de cea mai buna calitate au fost combinate gratie creativitatii si imaginatiei intr-o revolutionara experienta gastronomica.

Preparate servite in linguri speciale

Pentru inaugurarea restaurantului de pe strada Tonitza, nr. 13, Paul Oppenkamp a  pregatit delicioase canapee-uri cu foie gras, sfere translucide cu trufe albe si negre, crochete de vita, sarmale din homar,  peach melba, trabucuri din ciocolata si cocktailuri moleculare din jeleu cu gust de marquerita si cosmopolitan. Toate preparatele au fost servite in linguri special concepute pentru bucataria moleculara.

Rosii cu gust de mozzarela

„The Artist”

Mare succes a avut si cocktailul „The Artist”. Invitatii de seama au fost incantati sa descopere sampania cu aroma de floare de colt si piper, cartofii prajiti din mamaliguta sau rosii cu gust de mozzarela si un altfel de sorbet de catraveti… Eprubetele care decorau mesele lui Paul Oppenkamp au imprastiat toata seara pe strada Tonitza  miros de lamaita, ca intr-o adaptare moderna a povestilor cu domni si domnite care se plimbau eleganti pe Calea Victoriei si nu isi imaginau poate ca o sa ajungem sa reinterpretam gastronomia si esentele scumpe de atunci…

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version