Cauta

RECORD de încasări în 2022 pentru OMV Petrom. Cel mai mare profit înregistrat vreodată în România! / Ce a decis Austria în privința taxei de solidaritate

omv

OMV Petrom, profit record în 2022, cel mai mare vreodată în România. Ce a anunțat compania despre plata taxei de solidaritate

OMV Petrom a obținut un profit net de 10,3 miliarde lei anul trecut, în creștere cu 260% față de anul precedent când obținuse doar 2,86 miliarde de lei. În raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), compania precizează că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate introdusă de Guvern.

OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, reafirmă că se aşteaptă să nu intre în scopul acestei contribuţii de soliditaritate pentru 2022, compania făcând referire la OUG de suprataxare a profiturilor din energie.

Compania se așteaptă să NU plătească taxa de solidaritate

“În baza rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2022 ale OMV Petrom si a prevederilor acestei ordonante de urgenta, se asteapta ca OMV Petrom sa nu intre in scopul acestei contributii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, avand mai putin de 75% din cifra de afaceri in sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului”, transmit oficialii OMV Petrom.

Potrivit acestora, în 2022, OMV Petrom a contribuit deja prin plata redeventelor, taxelor suplimentare si a altor contributii specifice industriei cu aproximativ 7,3 mld lei, pe langa impozitul pe profit de 2,2 mld lei. “În total, taxele specifice industriei au crescut de circa 4 ori comparativ cu 2021”.

Reprezentații companiei au subliniat că au activități și în alte sectoare, astfel, „făcând toate calculele, am concluzionat că avem o cifra de afacere sub 75 la sută, astfel nu datorăm această contribuţie. Dacă ANAF va ajunge la altă concluzie, vom plăti toate taxele” a mai spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

România a transpus acest regulament prin OUG 186/2022, aprobată şi publicată în decembrie 2022. Aceasta ordonanţă urmează să fie supusă procesului de aprobare în Parlament, ca atare poate fi obiectul unor modificări.

Ultimele stiri

  • Acesta este bărbatul ucis la Crângaşi de doi atacatori care l-au lovit cu bâte. Martorii au filmat, dar n-au intervenit! Falimentul unei societăţi (VIDEO)
  • Pericol în tribune la Dinamo – Csikszereda!
  • Radu Drăgușin, enervant de bun
  • Vine dezinflația: zona euro a scăpat de coșmarul prețurilor
  • Teoria conspirației se confirmă. Vaccinații sunt cei care au împrăștiat Covidul
  • Ruginește coroana Regelui Dolar?
  • Useriștii se plâng că li se desființează ONG-urile. Pierderea proceselor le duc în faliment
  • Breaking News // ŞOC: Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat! (VIDEO)
  • Situație incredibilă! Un candidat la Primăria Sibiu şi-a pus rudele pe lista de consilieri, inclusiv bunica/„Suntem o familie unită”
  • Oamenii Politici Cibernetici sunt niște panarame de oameni politici cibernetici
  • Exit mobile version