Cauta

Recensamant 2011 – Cum arata legitimatiile recenzorilor si ce faci daca nu te gasesc acasa!

Maine incepe Recensamantul 2011. In perioada 20-31 octombrie are loc Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, iar locuitorilor li se va cere sa raspunda la circa 100 de intrebari cuprinse in chestionarul cu care se vor prezenta la usa lor recenzorii inscrisi oficial la recensamant.

Inainte de a le solicita sa le raspunda la intrebari, recenzorii, care pot fi recunoscuti initial dupa geanta albastra cu insemnele RPL (Recensamantul Populatiei si al Locuintelor-n.r.) pe care o au la ei, sunt obligati sa se legitimeze. Modelul legitimatiei de recenzor il gasiti atasat. E bine sa stiti ca recenzorul nu are voie sa solicite alte informatii decat cele care fac obiectul recensamantului. Mai mult, odata aflate aceste date, recenzorul este obligat sa le pastreze confidentiale, potrivit avocatnet.ro. Totodata, mai trebuie sa stiti ca exista un numar de patru intrebari la care nu sunteti obligati sa raspundeti, si pentru care nu sunteti pasibili de amenda contraventionala cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei, pe care o pot incasa cei care refuza sa raspunda la chestionar, sau ofera informatii eronate. Acestea sunt legate de etnia, limba materna si religia persoanei, dar au legatura si cu anumite dizabilitati ale repondentilor, conform b365.ro.

In cazul in care nu sunteti la domiciliu in perioada in care este programat Recensamantul 2011, sunteti sfatuiti sa mergeti la sediul primariei de care apartineti, la Comisia locala de recensamant. „In mod normal, fiecare persoana care apeleaza la acesta comisie merge la primaria de care apartine. Programul acestei comisii este de la 08.00- 20.00, in fiecare zi”, a explicat Vladimir Alexandrescu, directorul de comunicare din Institutul National de Statistica (INS), potrivit evz.ro.

Vezi cum arata legitimatiile oficiale ale recenzorilor Recensamant 2011

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version