Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a acuzat direct România! Soldați români, trimiși în secret la Odesa

odessa

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a acuzat direct România! Soldați români, trimiși în secret la Odesa

Rusia a acuzat România că ar fi trimis soldați români, în secret, pentru a ajuta Ucraina. Astfel, Ambasada rusă în Africa de Sud a scris un mesaj pe Twitter, acolo unde a transmis că un grup militar NATO, format din militari români, ar fi fost trimis la începutul lunii în Odesa.

Mai precis, oficialii au informat că un grup secret de monitorizare al NATO, format din oficiali ai unei companii militare private din România, se află în Odesa. Amabasada Rusiei în Africa de Sud a mai transmis că românii ar ajuta regimul nazist din Kiev, instalat la Odesa, așa cum în anul 1943 forțele române au ajutat trupele germane să ocupe Odesa.

„Un grup secret de monitorizare al NATO, format din oficiali ai unei companii militare private româneşti, a început să lucreze la Odesa», relatează presa. Aşadar, românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum forţele armate ale României au ajutat forţele germane să ocupe Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, se arată în postarea de pe Twitter a Ambasadei Rusiei în Africa de Sud. Mesajul, postat joi, este însoţit şi de imagini ale liderilor armatei țării noastre în Al Doilea Război Mondial.

Reacția companiei românești acuzată de Rusia că a trimis soldați în secret în Ucraina

Compania românească acuzată de Rusia că a trimis soldați în secret în Ucraina a reacționat. Nord Star Support Group a negat orice fel de implicare în conflictul armat din Ucraina. Informațiile au apărut inițial în presa rusă, iar compania transmite că sunt false.

„North Star Support Group (NSSG), unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume, anunță că informația transmisă de agenția de presă RIA Novosti conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa este complet falsă.

NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odessa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții firmei.

Ultimele stiri

  • SUA testează o rachetă care poate lovi Moscova în mai puţin de 30 minute
  • TERIFIANT! Germania cere pregătirea pentru război până în 2029
  • Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile
  • Tîlvăr: „Armata va continua să achiziționeze tehnică militară”
  • Alege ce citești
  • Burduja, în pole-position pentru șefia PNL!
  • Fisură în parteneriatul strategic. Nuclearelectrica, la un pas să iasă din proiectul SMR-urilor americane
  • Cum îti poți schimba numele pe cale administrativă?
  • Asistența medicală, noua visterie a inteligenței artificiale? Strategia companiei de 2 trilioane de dolari
  • Cum stau adversarii de la Euro
  • Exit mobile version