AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Odesa primește arme-cheie din Marea Britanie / Rachetele care...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Odesa primește arme-cheie din Marea Britanie / Rachetele care pot schimba totul

Odesa, orașul cunoscut drept „bijuteria Mării Negre” se pregătește de câteva săptămâni pentru invazia rusă pe uscat și pe mare.

Odesa  a fost zguduită de un atac aerian rusesc duminică, în timp ce președintele rus Vladimir Putin reorientează războiul în estul Ucrainei.

Atacul ar putea fi ca represalii pentru un presupus atac al a două elicoptere ucrainene asupra unui depozit de combustibil din orașul Belgorod, în Rusia, vinerea trecută. Odesa, un oraș istoric de aproximativ un milion de locuitori, este cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră.

Rachete Harpoon, folosite și de Royal Navy

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Marii Britanii arme anti-navă, inclusiv rachetele Harpoon, folosite de Royal Navy, arme ce au o rază de acțiune de peste 200 km.

Potrivit presei britanice, premierul Boris Johnson va trimite Kievului rachete Harpoon pentru a-i ajuta pe ucraineni să păstreze controlul asupra acestui oraș strategic. Între timp, au apărut informații pe rețelele de socializare că rachetele Harpoon au ajuns deja în Odesa.

Marea Britanie va trimite Ucrainei și drone-kamikaze, similare cu dronele americane Switchblade, practic o bombă zburătoare antipersonal.

Între timp, s-a raportat că forțele din Belarus își mută trupele la granița cu Ucraina. Însă președintele bielorus Alexandr Lukașenko este divizat între relația sa cu Vladimir Putin și ostilitatea poporului său. Aproape toți bielorușii nu doresc ca armata lor să intre în război în Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger