Cauta

Răspunzător pentru moartea polițistului Amariei este Florin Diacenco, șeful SIC. SMS-ul care face lumină asupra capturării criminalului sinucigaș

Un mesaj trimis între polițiștii care au participat la prinderea lui Marcel Lepa dezvăluie că agentul a fost trimis în misiune fără să știe la ce să se aștepte. Mesajul ar fi fost trimis de către șeful Serviciului Rutier Timiș, iar polițiștii erau informați doar că trebuiau să urmărească un autoturism, nicidecum de gradul de pericol la care ar fi putut fi expuși.

Marcel Lepa criminalul polițistului din Timiș la momentul prinderii de forțele de ordine Sursa foto facebook

În mesaj, șeful Poliției Rutiere precizează că ordinul ar fi fost dat de șeful Florin Diacenco, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, care a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. Totuși, numai specialiștii cu experiență ar trebui să ia parte la acțiuni operative cu risc ridicat precum cea a capturării infractorului Marcel Lepa, a susținut luni într-un interviu  Dorinel Malcoci, fost șef al SNPPC Timiș. El a arătat că cei vinovați de moartea lui Cristian Amariei sunt aceia care au coordonat misiunea de prindere și arestare a lui Lepa, fiindcă că n-au prezentat toate riscurile către polițiștii din alte segmente de activitate la care au făcut apel din lipsă de personal. Unul dintre acești polițiști la care s-a apelat precipitat a fost ofițerul Cristian Amariei, în a cărui specializare nu intrau astfel de operațiuni.

Malcoci a înfierat, de asemenea, implicarea politicului în organizarea Poliției Române, unde promovează „oameni care nu iubesc oamenii” și care nu știu să „funcționeze în echipă”, alt factor care duce la ruinarea unor misiuni în care este implicată instituția de ordine.

Florinel Vâlnei, președintele Federației Sindicatelor Polițistilor SED LEX, a afirmat la rândul său că în misiunile mai sus-numite „ar trebui să intervină doar cei din sectorul de specialitate, chiar dacă există insuficiență la la nivel de personal”. El a mai atras atenția asupra faptului că „trebuie să ținem pasul cu fenomenul infracțional, care este tot mai complex. Câtă vreme sistemul nostru este neglijat, și ca dotări, și privid dimensiunile personalului, și din punct de vedere salarial, rămânem cu niște cicatrici care nu mai pot fi scoase”. El a deplâns situația polițiștilor: „Plecăm de acasă ca să ne punem în slujba statului și mai avem parte de astfel de evenimente” din cauza lipsei de schimbare acolo unde este necesară. „Cei răspunzători sunt cei din lumea politică, care ar trebui să oprească bătaia de joc asupra Poliției Române, pe care o dezbină, subordonându-i pe polițiști unora numiți în poliție cu intervenție politică”.

Ultimele stiri

  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Exit mobile version