Cauta

Putin a facut cel mai lung pod din Europa

Nici macar natura nu-l opreste pe liderul de la Kremlin, care a inaugurat ieri o uriasa megastructura: Podul Crimeii, lung de 19 kilometri care raspunde nevoilor practice dar si geopolitice, si pentru care Moscova a consacrat trei miliarde de dolari.

Constructia a fost incredintata firmei StroiGazMontaj apartinand lui Arkadi Rotenberg prieten cu Vladimir Putin

Un santier colosal si un loc plin de simboluri este acest pod care traverseaza stramtoarea Kerci intre Marea Azov si Marea Neagra si leaga peninsula Kerci, in Crimeea, de peninsula Taman, in sudul Rusiei. Lansata in februarei 2016, constructia a fost incredintata de statul rus societatii miliardarului Arkadi Rotenberg, nimeni altul decat partenerul de judo al lui Putin. Initial, compania lui Rotemberg, StroiGazMontaj, urma sa livreze podul in decembrie (la un pret de 228, 3 miliarde de ruble/2,9 miliarde de euro) insa Putin a cerut ca el sa fie gata luna aceasta pentru ca oamenii sa profite de sezonul estival. Proiectantul general este „Institut Ghiprostroimost — Sankt Peresburg”.Putin a inaugurat cele patru benzi rutiere ale podului (deja puse in circulatie) care va avea mai taziu si o cale ferata cu doua sensuri.

Liderul de la Kremlin a traversat podul la volanul unui camion Kamaz

”O zi exceptionala din punct de vedere simbolic”, a subliniat Kremlinul, reamintind ca Putin a ”initiat ” construirea podului. Podul, care trece peste Insula Tuzla, va avea inaltimea de 35 de metri la nivelul arcadei sale centrale. Masinile vor fi autorizate sa ruleze cu pana la 120 de kilometri pe ora, daca circulatia nu este incetinita din cauza conditiilor meteo

UE denunta un santier ilegal

Ucraina care a denuntat constructia acestui pod ca o atingere a integritatii sale teritoriale, a ordonat ieri perchezitii la sediile din Kiev ale televiziunii ruse RT si agentiei de presa Ria Novosti. Pentru Moscova, podul va reduce izolarea, geografica si economica, a Crimeii anexata de Rusia in mai 2014. Din cauza blocadei impuse de Kiev si a sanctiunilor occidentale ca urmare acestei anexari, majoritatea produselor alimentare din Crimeea vin din Rusia cu feribotul, un mod de aprovizionare care depinde de conditiile meteo de pe mare. Crimeea depinde si de aprovizionare pe calea aerului, avand consecinta o crestere semnificativa a preturilor pentru produse de consum curent. Destinatie de vacanta preferata a rusilor, Crimeea depinde si de banii cheltuiti de turisti in aceasta statiune de la malul marii. Santierul ”Podul Crimeii” constituie o violare a integritatii teritoriale a Ucrainei, a estima Curtea de Justitie a UE. Olanda a deschis deja o ancheta cu privire la presupusa implicare a sapte companii olandeze in construirea podului in conditiile sanctiunilor europene in vigoare impotriva Rusiei.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version